Jeremyho Clarksona vystřídá v pořadu Top Gear moderátor BBC Chris Evans

Britská BBC zveřejnila jméno nástupce Jeremyho Clarksona u populárního pořadu Top Gear. Kontroverzního moderátora vystřídá jeho kolega z BBC Chris Evans. Pohotový spíkr a velký fanoušek aut podepsal smlouvu na tři roky.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Proslulý moderátor pořadu Top Gear Jeremy Clarkson dostal od BBC poslední varování po dalším z řady incidentů

Proslulý moderátor pořadu Top Gear Jeremy Clarkson dostal od BBC poslední varování po dalším z řady incidentů | Zdroj: Reuters

Evansovo jméno se hojně skloňovalo už v době, kdy se o osudu Jeremyho Clarksona po jeho posledním incidentu teprve rozhodovalo.

Moderátor ranní show BBC Radio 2 tehdy přestup kategoricky vylučoval a tvrdil, že trojice Jeremy Clarkson, James May a Richard Hammond je tím nejlepším, co se nabízí.

Nakonec však majitel uznávané sbírky automobilových veteránů dostane restart celosvětově populárního pořadu na starost.

„Moje práce je moderování rozhlasových a televizních pořadů, občas taky něco napíšu. Top Gear je nejúžasnější televizní show na světě, moje nejoblíbenější show – takže jsem souhlasil,“ vysvětlovat Evans na vlnách své domovské stanice.

Z komuniké BBC nevyplývá, jestli Chris Evans bude mít po svém boku stálé spolumoderátory, nebo jestli se v téhle roli budou střídat různí pozvaní hosté.

V současnosti ještě na BBC běží díly moderované trojlístkem Clarkson – Hammond – May. Poslední z nich stanice odvysílá v létě. Nový formát Top Gearu s novým moderátorem by se měl na obrazovkách objevit příští rok.

Experti dávají Evansovi šanci uspět, protože jde o důrazného moderátora a navíc člověka posedlého auty.

Sám Evans k tomu řekl, že chce show posunout dál, přitom však bude respektovat její minulost. Bývalá sestava Top Gearu mu prý popřála hodně štěstí – a to včetně Jeremyho Clarksona, se kterým se Evans přátelí.

Jiří Hošek, ČRo Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme