Pavel Nedvěd 'lvíčatům' domácí ME závidí. Musí vytvořit partu, nabádá

Vynikající český hokejista má velkou šanci, že si během své kariéry zahraje mistrovství světa před vlastními fanoušky, koná se u nás přibližně každých deset let. Oproti tomu velký světový nebo evropský šampionát ve fotbale Česko zřejmě nebude pořádat nikdy. O to výjimečnější je pro české reprezentanty Euro do 21 let, které dnes zahájí proti Dánsku.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Pavel Nedvěd, ambasador ME hráčů do 21 let v České republice

Pavel Nedvěd, ambasador ME hráčů do 21 let v České republice | Zdroj: ČTK

Jedinečný turnaj v domácím prostředí českým mladíkům závidí i držitel Zlatého míče a ředitel Juventusu Pavel Nedvěd.

„Možná že to bude jediná generace, které se to poštěstí. Takovou akci u nás už asi těžko ještě budeme organizovat,“ říká ambasador turnaje, který přišel české mladíky do pražského Edenu povzbudit na předzápasový trénink a následně s nimi povečeřel.

Přehrát

00:00 / 00:00

Ambasador Eura do 21 let Pavel Nedvěd si uvědomuje, že se v Český podobný turnaj už nemusí konat

Vzácná návštěva, celosvětově nejsledovanější v Česku konaná sportovní akce roku, českými fanoušky zřejmě zaplněné stadiony a šance kvalifikovat se na olympijské hry do Ria. Když se tohle všechno sečte, není divu, že trenér Jakub Dovalil tentokrát upustí od svých oblíbených motivačních videí.

„Už nebudeme nic zkoušet, aby hráči nebyli přemotivovaní. Těší se, spíš bych řekl, že se nemohou dočkat. A jsou odhodlaní odvést maximum,“ prozradil českou českého výběru.

Kromě mistrovství Evropy je pro 'lvíčata' velkou motivací postup na OH v Riu

Číst článek

Tíhu okamžiku umocňuje i to, že k favoritům turnaje Češi rozhodně nepatří a navíc jako reprezentanti pořadatelské země nemuseli hrát kvalifikaci, takže v národním týmu skoro tři roky neprožili stres soutěžního utkání.

„Díky výsledkům na začátku přípravy na Euro se nám povedlo dostat se pod tlak. Už ho bylo dost,“ ubezpečuje kapitán „Lvíčat“ Jakub Brabec.

Trenér Jakub Dovalil při tréninku české jedenadvacítky před startem mistrovství Evropy | Foto: ČTK

„Musí vytvořit partu a bojovat tak, jak ještě nikdy nebojovali, a hrát, jako ještě nikdy nehráli. To je jediná cesta k úspěchu,“ nabízí Pavel Nedvěd recept na to, jak zvládnout velký tlak, silné soupeře a užít si jedinečnou atmosféru domácího šampionátu.

Úvodní zápas celého šampionátu Česko – Dánsko začne stejně jako náš přímý přenos na streamu Český rozhlas Sport na našem webu v 18 hodin.

Jan Kaliba, Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme