Slavný Stanleyův pohár se možná cestou z Chicaga zastaví ve Vlašimi

17. červen 2015

Český obránce Michal Rozsíval by po dvou letech mohl ve své rodné Vlašimi zvednout nad hlavu slavný Stanleyův pohár. Patří totiž do vítězného týmu z Chicaga, který ve finálové bitvě NHL udolal soupeře z Tampy Bay.

Hokejoví fanoušci ve středních Čechách možná i letos uvidí slavný Stanley Cup. Trofej může do své rodné Vlašimi přivézt Michal Rozsíval, který je členem klubu Chicaga Blackhawks, který v NHL porazil Tampu Bay.

Šestatřicetiletý obránce se stal v pořadí osmým českým hokejistou se dvěma Stanley Cupy na kontě. Vynikající hokejista slavil s Chicagem už před dvěma lety. Tehdy přivezl pohár ukázat právě do své rodné Vlašimi, kde má rodinu.

A přivezl s sebou i slavný prsten, který hokejisté dostávají.

Velkou slávu tehdy sledovalo kolem šesti tisíc lidí. Mezi dary pro Michala Rozsívala byl také symbolický klíč od Vlašimi, který mu má připomínat, že tam je stále jeho domov.

I když dosud není stoprocentně jisté, že Rozsíval s pohárem do středočeského městečka znovu přijede, vedení Vlašimi o to samozřejmě stojí a snaží se s rodákem domluvit, aby s místními fanoušky sportovní úspěch rovněž oslavil. A to přesto, že poslední finálový zápas, kdy se o vítězství rozhodlo, na ledě nebyl.

V posledním postupovém zápase 2. kola proti Minnesotě si obránce zlomil kotník a po operaci tak už musel sledovat další boje z tribuny.

Stanley cup si mohlo zatím zaslouženě obtěžkat 24 českých hokejistů. Díky tomu, že rodák z Vlašimi získal pohár už podruhé ve své hráčské kariéře, zařadil se tak po bok Petra Sýkory, Dominika Haška, Patrika Eliáše, Bobbyho Holíka či Jaromíra Jágra. Českými rekordmany se třemi triumfy jsou pak Jaroslav Pouzar a Jiří Hrdina.

autoři: Michal Trnka , haj
Spustit audio