T-Mobile Olympijský běh se blíží. Staňte se součástí největšího závodu, jaký kdy naše republika viděla!

17. červen 2015

Největší běžecký závod v Česku je tu. Už ve středu 24. června se tisíce lidí vydají na 5- a 10kilometrový T-Mobile Olympijský běh, který startuje hned ve 20 českých městech. Významnou roli v tom všem sehraje i Radiožurnál.

„Různí běžci, různá místa, jedna myšlenka“. Tak zní podtitul letošního T-Mobile Olympijského běhu, který se koná jako připomínka celosvětového Olympijského dne. Ten se každoročně slaví 23. června, tedy v den, kdy v roce 1894 v Lausanne vznikl Mezinárodní Olympijský výbor.

Závody po celé republice odstartuje Radiožurnál

Česko se mezinárodnímu Olympijskému dni připojuje největší běžeckou akcí v České republice. V rámci T‑Mobile Olympijského běhu v jediný okamžik vyběhne na různých místech přes 15 tisíc běžců – ať už jako součást oficiálního závodu, nebo v rámci individuální výzvy v aplikaci Endomondo.


Část startovného půjde na podporu charitativní činnosti Olympijské nadace, která umožňuje sportovat dětem, jimž v tom brání nedostatek peněz. Informace o startovném a o tom, jak se na závod registrovat, najdete na www.olympijskybeh.cz.

„Unikátní záležitostí letošního ročníku bude start prostřednictvím Radiožurnálu. Ve všech městech bude závod odstartovaný výstřelem přes Radiožurnál,“ slibuje Marek Tesař z Českého olympijského výboru.

Závod startuje ve středu 24. června v 18.00 na mnoha místech České republiky. Zatímco v Praze, Ostravě a Českých Budějovicích se očekává skutečně masová účast, pro běžce, kterým vyhovují spíše komornější akce, jsou určené především starty v jiných městech.

Čtěte také

Běžet můžete i sami

Pro ty, kteří se chtějí aktivně zapojit do oslav Olympijského dne, ale nemůžou nebo nechtějí se zúčastnit některého z masových závodu T-Mobile Olympijského běhu, je určená takzvaná individuální výzva.

Jak to funguje? Stačí se zaregistrovat na webu www.endomondo.com, přihlásit se do výzvy T-Mobile Olympijský běh: běží celá republika a stáhnout si aplikaci Endomondo. Ve středu 24. června v 18.00 pak můžete vyběhnout z kteréhokoliv místa v Česku.

Čtěte také

Překonáme brazilský rekord?

Předseda Českého olympijského výboru Jiří Kejval doufá, že běh přiláká co nejvíc sportovců. „Vloni se zúčastnilo v patnácti městech asi 15 tisíc lidí, doufáme, že letos tento rekord překonáme. Ředitel závodu Imrich Bugár tvrdí, že bychom měli atakovat rekord z brazilského Ria, který je 320 tisíc. To se asi nepovede, ale je to výzva,“ říká s nadsázkou.

Svou účast už potvrdilo přes 20 tisíc běžců.

autor: als
Spustit audio