V Praze startuje hlavní část United Islands. I s 'Jazz' a 'Wave' scénami ČRo

Více než 150 koncertů nabízí letos festival United Islands of Prague. Festival začal už včera takzvanou Klubovou nocí, dnes startuje jeho hlavní část. Dvě venkovní pódia na festivalu postavil i Český rozhlas. Na Střeleckém ostrově vyrostly Jazz stage a Wave stage.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

United Islands of Prague 2014

United Islands of Prague 2014 | Foto: United Islands of Prague

V programu festivalu najdou dnes hudební fanoušci jména jako Zrní či Mydy Rabycad, v sobotu pak třeba Monkey Business, Lenku Dusilovou či Midi Lidi, ale i řadu zahraničních kapel.

Český rozhlas na své jazzové scéně dnes nabídne slovenské formace Talent Transport a Longital a také trio lucemburského klavíristy Michela Reise. Večer program uzavře Rozhlasový Big band Gustava Broma.

Wave scéna je zaměřená především na mladou alternativní hudební scénu.

„S Radiem Wave jsme spolupráci letos začínali a musím říct, že i díky tomu, že patří scéna českým objevům, byla tam spolupráce opravdu hladká. Protože i festivalová dramaturgie je především o objevování,“ poznamenala dramaturgyně festivalu Barbora Šubrtová.

Festival United Islands of Prague potrvá až do sobotní noci a vstup na všechny akce je zdarma.

Více k programu United Islands lze najít na webových stránkách festivalu zde. Další podrobnosti k dění na scénách Českého rozhlasu pak zde.

ČRo Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme