Český Krumlov očekává tisíce turistů. Začínají tam středověké Slavnosti pětilisté růže

Slavnosti pětilisté růže v Českém Krumlově už vidělo skoro 400 tisíc lidí. Jubilejního návštěvníka přivítají letos. Možná už právě dnes odpoledne, kdy slavnosti začínají.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Slavnosti pětilisté růže

Slavnosti pětilisté růže | Foto: Český Krumlov

Český Krumlov se znovu vrátí do 16. století. Historické kostýmované průvody, divadla, trhy a třeba živé šachy - to všechno bude připomínat hlavní téma oslav, říká jejich dramaturg Jan Vozábal z městského divadla:

„Historickou událostí, kterou připomínáme, je událost z roku 1555, kdy Vilém z Rožmberka sloučil tehdy dvě samostatné osady Staré Město a Latrán.“

Přehrát

00:00 / 00:00

V Českém Krumlově začínají Slavnosti pětilisté růže. Natáčel o tom Martin Pokorný

V zahradách historického pivovaru vyroste na víkend i středověké vojenské ležení, bude se tam vařit polévka v kotlíku a kulturní program doplní i historikotéka, dodává Jan Vozábal:

„Bude to taková středověká diskotéka, kde si mohou účinkující i návštěvníci zatancovat historické tance.“

Novinkou letošních Slavností pětilisté růže v Českém Krumlově bude noční rytířský turnaj na koních a za svitu ohňů a loučí.

Sobotní program vyvrcholí velkolepým ohňostrojem. Noční kostýmovaný průvod s pochodněmi ale projde historickým centrem města už dnes večer.

Martin Pokorný Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme