Na Malši se opaluje Bikiny klub, vedle koukají Nohy z vody. Začala výstava Umění ve městě

19. červen 2015

Deset výtvarníků vytvořilo sochy pro letošní ročník venkovní výstavy Umění ve městě v Českých Budějovicích a Hluboké nad Vltavou. Díla jsou k vidění od 18. června do konce léta.

Náměstí Přemysla Otakara II. zdobí Velké hlavičky Kurta Gebauera a Židle Alexandry Koláčkové. Na pontonu na slepém rameni Malše se opaluje Bikiny klub Veroniky Psotkové, vedle koukají Nohy z vody, které vytvořil Kurt Gebauer. Na Piaristickém náměstí je k vidění velká barevná socha Zvíře, která navíc bude sloužit jako fontánka a lidé pro ni celé léto mohou vybírat jméno.

Dvě díla jsou také na Sokolském ostrově a Zátkově nábřeží. U Černé věže parkuje Papamobil. Sochu s názvem Pepíček u baru si prohlédnou návštěvníci na dvorku Wortnerova domu a tři díla vystavuje nová galerie v bývalých Mariánských kasárnách.

Celkem pět soch pak ještě zdobí místa v Hluboké nad Vltavou – Kurtizánka na zámku, Mozek nikoho ve Zborovské ulici, Návrat na planetu v Masarykově ulici a Hommage a Suzanne Renauld a Povědomvá postava II. na golfovém hřišti.

Spustit audio