Prezident Zeman odmítl evropské kvóty pro přijímání migrantů

Prezident Miloš Zeman je proti povinným evropským kvótám pro přijímání migrantů. Odmítl je ve svém projevu před poslanci. Česko má podle něj pomáhat na území, odkud uprchlíci do Evropy odcházejí. Znovu také navrhl vyslání polní nemocnice do Jordánska.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Prezident Miloš Zeman promluvil před poslanci

Prezident Miloš Zeman promluvil před poslanci | Zdroj: ČTK

Miloš Zeman ve sněmovně promluvil k návrhu zákona o prokazování původu majetku, který dnes sněmovna začne projednávat.

Ve svém projevu se nejprve se krátce vrátil ke včerejší mimořádné schůzi k migrační politice vlády a v této souvislosti řekl, že je zásadně proti povinným kvótám pro uprchlíky.

Prezident Zeman ve sněmovně podpořil prokazování majetku, navrhl změny

Číst článek

„Jsem pro, aby Česká republika v rámci svých možností pomáhala uprchlíkům, buď na jejich území, nebo na území sousedním," uvedl prezident, jehož názor se v této otázce shoduje se stanoviskem vlády.

„Konkrétní formou této pomoci může být vyslání u nás dosti nevyužité šesté polní nemocnice do Jordánska, kde je 600 tisíc uprchlíků ze Sýrie,“ doplnil Zeman.

Stejný návrh předložil už na únorové schůzce ústavních činitelů k zahraniční politice. Proti jejímu vyslání se ale vyslovil bývalý náčelník generálního štábu Petr Pavel.

ČRo, Martin Hromádka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme