Berdych prohrál v Halle s Karlovićem, Karolína Plíšková postoupila v Birminghamu

Český tenista Tomáš Berdych prohrál na turnaji v německém Halle v Chorvatem Karlovićem 1:2 na sety a skončil ve čtvrtfinále. Do semifinále turnaje v Birminghamu postoupila po vítězství nad Španělkou Suárezovou Karolína Plíšková. Naopak se nedařilo Kateřině Siniakové, která podlehla Němce Kerberové ve dvou setech.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Berdych prohrál v Halle s Chorvatem Karlovičem a skončil ve čtvrtfinále

Tomáš Berdych prohrál v Halle s Chorvatem Karlovičem a skončil ve čtvrtfinále | Zdroj: ČTK

Plíšková ztratila za celý zápas pouze jednou servis a to byl hlavní rozdíl mezi oběma tenistkami. Suárezová se zejména v prvním setu na podání trápila.

Česká tenistka se dostala rychle do vedení 4:0 a vypracovaný náskok udržela až do konce prvního setu. Druhá sada měla opačný vývoj. První čtyři gamy byly vyrovnané, ale pak Plíšková získala čtyři hry v řadě a v osmém gamu proměnila třetí mečbol.

Kateřina Siniaková ztratila úvod prvního setu a rychle prohrávala 0:4. Pro zkušenou Němku pak už nebyl problém dotáhnout set do vítězného konce.

O vítězce druhé sady rozhodl třetí game. Kerberová v něm proměnila brejkbol a vzala Siniakové podání. Při svém servisu desátá nasazená německá tenistka nezaváhala a vyhrála druhý set 6:4.

Proti Berdychovi nastoupil přes dva metry vysoký Chorvat a českého hráče ničil neuvěřitelným servisem. Celkem nastřílel 45 es a o jeden nechytatelný servis překonal světový rekord v utkání na dva vítězné sety.

Ten zatím držel společně s Australanem Philippoussisem. Přesto měl Berdych šanci zápas vyhrát. V prvním setu držel vyrovnaný stav do jedenáctého gamu, kdy poprvé ztratil podání.

Druhý set dospěl až do tie-breaku a v něm byl český tenista lepší, když odvrátil za stavu 7:8 jeden mečbol Karloviće a za stavu 9:8 využil svůj pátý setbol.

Rozhodující set ztratil Berdych ve čtvrté hře, kdy pustil Karloviće ke dvěma brejkbolům a Chorvat toho využil. Berdych se v sedmém gamu dostal k jednomu brejkbolu, ale Karlović se ubránil a set dovedl k vítězství 6:3.

Tenisový turnaj žen v Birminghamu (tráva, dotace 731 000 dolarů):
Dvouhra - čtvrtfinále: Karolína Plíšková (6-ČR) - Suárezová (3-Šp.) 6:2, 6:2, Kerberová (4-Něm.) - Siniaková (ČR) 6:2, 6:4, Mladenovicová (Fr.) - Halepová (1-Rum.) 2:6, 6:0, 7:6 (7:4), Lisická (8-Něm.) - Hantuchová (SR) 7:6 (7:2), 6:2.

Semifinálové dvojice: Kar. Plíšková - Mladenovicová, Kerberová - Lisická.

Čtyřhra - čtvrtfinále:
Hlaváčková, Hradecká (ČR) - Kopsová-Jonesová, Spearsová (3-USA) 3:6, 6:3, 10:8, Krajiceková, Strýcová (Niz./ČR) - Babosová, Mladenovicová (2-Maď./Fr.) bez boje.

Tenisový turnaj mužů v německém Halle (tráva, dotace 1 696 645 dolarů):
Dvouhra - čtvrtfinále: Karlović (8-Chorv.) - Berdych (3-ČR) 7:5, 6:7 (8:10), 6:3, Federer (1-Švýc.) - Mayer (Něm.) 6:0, 7:6 (7:1), Nišikori (2-Jap.) - Janowicz (Pol.) 6:4, 5:7, 6:3, Seppi (It.) - Monfils (4-Fr.) 6:1, 1:0 skreč.

Semifinálové dvojice: Federer - Karlovič, Seppi - Nišikori.

Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme