Ruská ekonomika je dostatečně silná, prohlásil prezident Putin

Negativní předpovědi o ruské ekonomice se podle Vladimira Putina nenaplnily. Ruský prezident to řekl na mezinárodním ekonomickém fóru v Petrohradě. Každoročně ho navštíví stovky politiků i ekonomů z Ruska, Asie i ze Západu.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vladimir Putin vystoupil na ekonomickém fóru v Petrohradě

Vladimir Putin vystoupil na ekonomickém fóru v Petrohradě | Zdroj: Reuters

Ruská ekonomika má rezervy pevnosti, uvedl prezident Vladimir Putin.

Loňské černé předpovědi se podle něj nenaplnily a hluboká ekonomická krize nenastala.

Vláda stabilizovala situaci, vyrovnala se s výkyvy hospodářské konjunktury a přesvědčivě překonala potíže, řekl dále ruský prezident.

Přehrát

00:00 / 00:00

Ruská ekonomika neprožívá větší krizi, řekl ruský prezident Vladimir Putin. Podle Karla Svobody z Institutu mezinárodních studií FSV UK je ale realita opačná

Podle Vladimira Putina je důležité především to, že se podařilo udržet nezaměstnanost na relativně nízké úrovni kolem necelých šesti procent.

V době hospodářské krize v letech 2008 až 2009 dosáhla nezaměstnanost v Rusku více než osmi procent, připomněl ruský prezident.

Tvrdí, že inflaci se daří držet pod kontrolou, kurz rublu je stabilnější a západní sankce zemi spíš prospívají.

Putin varuje před novou studenou válkou

Vladimir Putin dnes také varoval Spojené státy před politikou ultimát, kterou prý Rusko nepřijme.

Pokud Washington opustí dohodu o raketových zbraních, může dojít k novým závodům ve zbrojení a studené válce, upozornil ruský prezident.

Reagoval tak na americké prohlášení, podle kterého je to Moskva, která svou podporou proruských povstalců na Ukrajině rozbíhá závody ve zbrojení.

Martin Dorazín, Simona Bartošová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme