Babiš údajně odvolal náměstka Wagenknechta, ten to odmítl komentovat

Ministr financí Andrej Babiš z hnutí ANO odvolal svého prvního náměstka Lukáše Wagenknechta. Napsal to server Neovlivní.cz. Babiš mu nabídl místo politického náměstka, tu ale Wagenknecht už dříve odmítl. Momentálně je v zahraničí a věc nechtěl komentovat.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lukáš Wagenknecht.

Lukáš Wagenknecht. | Foto: Šárka Ševčíková | Zdroj: Český rozhlas

V příštích dnech se podle Neovlivní.cz ukáže, jestli Wagenknecht na ministerstvu úplně skončí. Babiš mu odvolací dekret podle informací serveru předal ve čtvrtek.

Šestatřicetiletý Wagenknecht se v posledních měsících dostal do sporu s ministryní pro místní rozvoj Karlou Šlechtovou za hnutí ANO. Jeho auditorský tým tvrdil, že tendr na monitorovací systém evropských fondů MS2014+ provázelo množství závažných chyb. Tento závěr potvrdila i Evropská komise.

Šlechtová se proti auditu důrazně ohradila, označila ho za neprofesionální a opřený o spekulace. Na konci dubna problém řešila i vláda, která rozhodla, že systém proplatí ze státního rozpočtu. Státní pokladna tak přijde o stovky milionů korun.

ČTK, ČRo, msk Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme