Letiště v Hradci Králové opět nabízí hendikepovaným lidem vyhlídkové lety

Na letišti v Hradci Králové probíhá už osmý ročník charitativní akce Open Skies for Handicapped. Každý rok přiláká stovky hendikepovaných lidí z celé republiky, kteří se chtějí proletět letadlem. Vyhlídkové lety pro postižené jsou zdarma a zajištěno je i občerstvení a doprovodný program.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Open Skies for Handicapped 2015

Open Skies for Handicapped 2015 | Foto: Martin Pařízek | Zdroj: Český rozhlas

Akci, která se koná vždy koncem června, každý rok navštíví kolem 3 tisíc lidí a několik stovek hendikepovaných se proletí letadly.

Dnes sice počasí na letišti není úplně ideální, ale lety omezeny nejsou. Na svůj let na ploše letiště v Hradci Králové čekají stovky lidí. Celkem se má proletět asi 700 hendikepovaných. Lety trvají kolem 20 minut.

Přehrát

00:00 / 00:00

Letiště v Hradci Králové už poosmé umožňuje hendikepovaným lidem zážitek z vyhlídkového letu. Natáčel tam Martin Pařízek

Open Skies for Handicapped se podle organizátorů může uskutečnit jen díky sponzorům, příspěvkům od města a kraje a především díky podpoře české armády, která poskytuje letadla. Transportní letoun Casa má plošinu, která umožňuje i těžce hendikepovaným lidem se dostat do letadla.

Po celý den je zajištěno občerstvení, možnost posezení a odpočinku, ale i bohatý program a vyžití pro děti. Součástí programu jsou hudební vystoupení, show motokaskadéra, prezentace Policie ČR, prezentace ornitologů, agility, letecká show, speciální autoškola, letečtí modeláři a mnoho dalšího. Nechybí ani statická expozice vojenské a letecké techniky.

Open Skies for Handicapped 2015 | Foto: Martin Pařízek

Letos mají možnost proletět se hendikepovaní lidé nejen v Hradci Králové, ale také v Náměšti nad Oslavou. Už druhý rok se tam koná podobná akce jako ve východních Čechách. Také tam letos přišly desítky lidí, kteří mají zájem proletět se letounem L-410.

Open Skies for Handicapped 2015 | Foto: Martin Pařízek

Martin Pařízek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme