Sledovali jsme ONLINE: Češi po vynikajícím výkonu a hattricku Klimenta porazili Srbsko 4:0

Česká jedenadvacítka předvedla ve druhém utkání na mistrovství Evropy fantastický výkon a rozstřílela Srbsko 4:0. Hattrickem se pod vysoké vítězství podepsal útočník Kliment, čtvrtý gól přidal Frýdek.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jan kliment se raduje z gólu v utkání se Srbskem. Za ním Pavel Kadeřábek a Jiří Skalák

Jan kliment se raduje z gólu v utkání se Srbskem. Za ním Pavel Kadeřábek a Jiří Skalák | Zdroj: ČTK

Češi začali skutečně s velkou chutí a už v 8. minutě rozjásali zaplněnou Letnou. Kadlec krásně uvolnil Hybše, který přesnou zpětnou přihrávkou našel Klimenta a český útočník střelou pod horní tyč překonal Dmitroviče - 1:0!

Hned za dvě minuty mohl Kliment přidat druhý gól. Postupoval sám na Dmitroviče, který však jeho střelu dokázal vykopnout. Míč se odrazil zpět ke Klimentovi a ten našel v dobré pozici Skaláka, ale jeho hlavička se mezi tyče srbské branky nevešla.

Češi pokračovali v drtivém tlaku a v 15. minutě trefil výborně hrající Kadlec břevno. Za dalších šest minut se fanoušci na Letné radovali podruhé.

Skalák se dostal po akci z levé strany ke střele, Dmitrovič vyrazil míč pouze před sebe a Kliment byl na správném místě a poslal balón za jeho záda - 2:0!

Bohužel po půlhodině hry musel pro zranění střídat Kadlec, ale trávník, který naskočil na jeho místo do týmu zapadl skvěle a rozehrál se také k výbornému výkonu.

Pět minut před přestávkou se dostali do stoprocentní šance také srbští hráči, ale Koubek předvedl proti střele Djuričiče vynikající zákrok.

Ve druhém poločase pokračovali čeští mladíci ve výborném výkonu a přidali další dva góly.

Nejdříve v 56. minutě zkompletoval hattrick útočník Kliment, když po krásné přihrávce Brabce udělal kličku brankáři Dmitrovičovi a poslal míč do prázdné branky - 3:0!

Za tři minuty prodloužil střelec tří gólů míč na Skaláka, ten si krásně počkal a přesným centrem našel Frýdka, který bez připravy poslal míč ke vzdálenější tyči - 4:0!

I v dalších minutách byli svěřenci Jakuba Dovalila lepším týmem a kontrolovali hru. V závěru fanoušci poděkovali českým fotbalistům bouřlivým potleskem ve stoje a musíme dodat, že to bylo absolutně po zásluze.

Mistrovství Evropy ve fotbale hráčů do 21 let - skupina A:

Srbsko - ČR 0:4 (0:2)
Branky: 8., 21. a 56. Kliment, 59. Frýdek. Rozhodčí: Turpin - Cano, Danos (všichni Fr.). ŽK: Brašanac, Djuričič - Masopust. Diváci: 16.253.
Srbsko: Dmitrovič - Stojkovič (46. Petkovič), Spajič, Pantič, Petrovič - Brašanac, Čaušič (63. Kovačevič) - Jojič (85. Milunovič), Djuričič, Srnič - Pešič. Trenér: Dodič.
ČR: Koubek - Kadeřábek, Brabec, Kalas, Hybš - Petrák, Zmrhal - Skalák (75. Masopust), Kadlec (29. Trávník), Frýdek - Kliment (82. Přikryl). Trenér: Dovalil.

Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme