Kubalovo tetování zůstává neúplné, chce ho dokončit až po olympiádě

Vloni po vážném zranění přemýšlel nestárnoucí beachvolejbalista Přemysl Kubala nad tím, že definitivně ukončí kariéru. Postupem času ale zjistil, že jeho výkonnost stále stačí v Česku na to patřit mezi nejlepší, a tak dnes v 41 letech má před sebou už nový jasně definovaný cíl, olympijské Rio.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Beachvolejbalista Přemysl Kubala ještě nemá nejnovější tetování hotové

Beachvolejbalista Přemysl Kubala ještě nemá nejnovější tetování hotové | Zdroj: ČTK

Vynikající atmosféry na Evropských hrách v Baku si Kubala užívá se vším všudy. Jeho šediny ve vlasech budí u místních fanoušků střídavě úsměv a střídavě respekt. Téměř všichni do jednoho ale v Baku tázavě zvedají obočí nad obrazcem, který má český borec vytetovaný na levém rameni.

„Doma se nenašly týmy, které by mě vyloženě převálcovaly, takže jsem si dal další cíl – olympiádu v Riu. Jako motivaci jsem si dal další tetování, udělal jsem si jen část. Je nedokončené s tím, že pokud by se mi to povedlo, dotáhnu to do konce,“ vysvětluje Přemyslu Kubala zvláštní motivační ozdobu.

Přehrát

00:00 / 00:00

Nedodělku na rameni Přemysla Kubaly si všiml reportér ČRo Michal Jurman

Ukončit kariéru chtěl přitom původně už po 17. místě na olympiádě v Londýně. Nyní ale tuší, že by se s kolegou Janem Hadravou mohl probít na olympijské hry do Brazílie. Cesta kvůli málo bodům ve světovém žebříčku vede pouze přes tzv. Kontinentální pohár.

„Postoupili jsme do příštího roku, kde je semifinálový a finálový turnaj. Jeho vítěz může postoupit přímo na olympiádu. Je to vlastně o jednom turnaji,“ tuší volejbalista přezdívaný „Bean“.

Probíhající Evropské hry tak jsou pro Kubalu s Hadravou ideální přípravou na vrcholící boj o Rio, kam by se konktrétně Kubala vrátil po necelých 20 letech od svého prvního turnaje Světové tour v Brazílii.

„Dřu. Tady je na mně vidět, že hrabu z posledního, ale budeme bojovat dál,“ říká Přemysl Kubala, který na Evropských hrách bude s kolegou Janem Hadravou bojovat dnes o medaile.

Přemysl Kubala vyhlíží semifinále Evropských her, bude bojovat i o ty olympijské | Foto: Michal Jurman

Pokud by útok na Rio nevyšel, i s nedokončeným tetováním zůstane ale pod vysokou sítí. I když už zřejmě s výrazně mladším parťákem:

„Je to šikovný volejbalista, takže se těším, až si s ním zahraju. Doufám, že mě nebude moc drbat, protože je takový mírně impulzivní, když se mu nedaří,“ usmívá se při vzpomínce na 14letého syna Jakuba Přemysl Kubala, který i v 41 letech dál živý svůj olympijský sen a nechává tak svého tatéra v nejistotě z nedokončené práce.

Michal Jurman, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme