Karlovarský kraj veze z olympiády dětí a mládeže 14 medailí

19. červen 2015

Hry sedmé letní olympiády dětí a mládeže ČR, které probíhaly od neděle do čtvrtka v Plzni, jsou u konce. Výprava sportovců Karlovarského kraje vybojovala v šesti sportovních disciplínách celkem čtrnáct cenných kovů.

Během čtyř olympijských dnů na 2300 sportovců z čtrnácti krajů porovnávali své síly a bojovali o 150 sad medailí celkem ve 20 sportech. Výpravě Karlovarského kraje se podařilo získat čtyři zlaté, dvě stříbrné a osm bronzových medailí.

O první místa se postarali Denisa Bezděčná a Antonín Tupý, kteří si zlato vystříleli střelbou ze vzduchové a sportovní pistole, Matěj Nádhera během na 60 metrů a hokejbalový tým Karlovarského kraje, který ve finálovém zápase suverénně přehrál Pražany.

Stříbro v plážovém volejbale uhrály Natálie Dršková a Kateřina Kloudová ve finálovém zápase s Moravskoslezským krajem. Druhá stříbrná medaile patřila opět Denise Bezděčné, která tentokrát mířila na cíl ze sportovní pistole.

„Je to nádhera, děti si to moc užívají. Myslím si, že se to v tom dětském provedení dá přirovnat ke klasické olympiádě. Děti opravdu vnímají výjimečnost akce, natáčejí si to, vidí své vzory a idoly. Kraje si fandí navzájem, což je taky fantastické. Myslím si, že to utužuje kolektiv nejen mezi kraji, ale i mezi mladými sportovci obecně, takže je to úžasné,“ uvedl vedoucí výpravy Jan Vanke.

Hry Olympiády dětí a mládeže, soutěž krajských reprezentací, se konají od roku 2003 každý rok v jiném kraji s tím, že se střídá letní a zimní varianta. Příští rok poměří sportovci své síly v zimních sportech v Ústeckém kraji.

autor: Směna ČRo Plzeň
Spustit audio