Deblisté získali v Troji stříbro a bronz, třetí dojela i Kudějová

Čeští vodní slalomáři navázali v Troji na včerejší skvělé vystoupení v rámci závodu Světového poháru. Ondřej Karlovský a Jakub Jáně vybojovali druhé místo před Jonášem Kašparem a Markem Šindlerem. Třetí skončila také kajakářka Kateřina Kudějová.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kateřina Kudějová se raduje po povedené jízdě

Kateřina Kudějová se raduje po povedené jízdě | Foto: Jan Homolka

Sedm z deseti účastnic finále zajelo finálovou trať v Troji bez jediné chyby, mezi nimi i Češky Kateřina Kudějová a Štěpánka Hilgertová.

Mladší z českých závodnic, 25letá Kudějová, skončila ve finále třetí. Na vítěznou Němku Jasmin Schornbergovou ztratila sekundu a dvanáct setin.

„Měla jsem tam chyby, podjížděla jsem protivody, ale nikde jsem se nezastavila. Ztrácela jsem průběžně,“ zhodnotila v Českém rozhlase svou finálovou jízdu spokojená Kateřina Kudějová.

Veteránka Štěpánka Hilgertová ztratila na vítězku dva a půl sekundy a skončila na sedmém místě.

Necelá sekunda chyběla k postupu do finále Veronice Vojtkové z dvanáctého místa, o dvě příčky hůř skončila Karolína Galušková.

Hned dvojnásobné zastoupení na stupních vítězů získala pořadatelská země v soutěži deblkanoistů. Ondřej Karlovský a Jakub Jáně skončili druzí se ztrátou sekundy a devíti setin na vítězné Francouze Klausse a Pecheho. O dvě desetiny horší čas zajili třetí Jonáš Kašpar a Marek Šindler.

Skvěle si během semifinálových jízd vedli Tomáš Koplík s Jakubem Vrzáněm, rozhodující jízda se jim ale nepovedla a skončili devátí.

Z pěti netýmových soutěží získali čeští reprezentanti během víkendu v Troji celkem 7 medailí. Další úspěchy přidaly hlídky.

Závod SP ve vodním slalomu v Praze-Troji:
Muži:
C2: 1. Klauss, Péché (Fr.) 98,60 (0), 2. Karlovský, J. Jáně -1,09 (2), 3. Kašpar, Šindler -1,29 (2), ... 9. Koplík, Vrzáň (všichni ČR) -7,68 (2).

Ženy:
K1: 1. Schornbergová (Něm.) 98,03 (0), 2. Foxová (Austr.) -0,13 (0), 3. Kudějová -1,12 (0), ... 6. Š. Hilgertová -2,46 (0), v semifinále 12. Vojtová, 14. Galušková (všechny ČR).

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme