Cyklista Vakoč byl na Evropských hrách v rozhodujícím úniku, získal bronz

Cyklista Petr Vakoč vybojoval na Evropských hrách v Baku bronz v závodu s hromadným startem a pro českou výpravu získal čtvrtou medaili.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Cyklista Petr Vakoč s plakátem, kde je jako lídr závodu Okolo Polska

Cyklista Petr Vakoč s plakátem, kde je jako lídr závodu Okolo Polska | Foto: Tomáš Kohout | Zdroj: Český rozhlas

Po 215 kilometrech dojel český reprezentant Petr Vakoč ve spurtu čtveřice uprchlíků za Španělem Luisem Leónem Sánchezem a Ukrajincem Andrijem Grivkem.

Dvaadvacetiletý Čech jen tři týdny po absolvování Gira d'Italia potvrdil roli velkého talentu. V posledním kole byl člen belgického týmu Etixx-Quick Step při rozhodujícím únik, který vydržel až do cíle. Čtyřčlennou skupinu marně stíhal i vyhlášený belgický spurter Tom Boonen.

Bronz přidal pražsý rodák do české sbírky ke dvěma medailím rychlostního kanoisty Martina Fuksy a bronzu družstva stolních tenistek.

Evropské hry v Baku:
Cyklistika:
Muži:
Silniční závod (215,8 km): 1. L. L. Sánchez (Šp.) 5:27:25, 2. Grivko (Ukr.), 3. Vakoč (ČR), 4. Herrada (Šp.) všichni stejný čas, 5. Nizzolo (It.), 6. Boonen (Belg.) oba -4.

 

Bronz pro Petra Vakoče! Český cyklista neuvěřitelným závěrem získal pro Českou republiku v Baku další medaili... Petře,...

Posted by Český olympijský tým on 21. červen 2015

ČTK, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme