Slovenská policie kvůli demonstraci proti migrantům zadržela 41 Čechů

Slovenská policie v souvislosti se sobotní demonstrací proti uprchlíkům zadržela 41 Čechů. Skupiny výtržníků po skončení akce napadaly kolemjdoucí a ničily policejní auta. Hrozí jim tresty za výtržnictví. Dohromady policie předvedla asi 140 lidí.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Demonstranti si na akci přinesli řadu transparentů

Demonstranti si na akci přinesli řadu transparentů | Zdroj: ČTK

„Z celkového počtu zadržených osob pro podezření z trestné činnosti je 41 občanů České republiky podezřelých z přečinu výtržnictví,“ řekla mluvčí slovenské policie Tatiana Kurucová.

Část ze zadržených už úřady propustily, někteří ale ještě stále čekají na obvinění.

„Česká policie spolupracuje se slovenskou policií, konzulární pracovník české ambasády navštívil zadržené osoby. Jejich počet se snižuje. V tento okamžik víme zhruba o 17 občanech České republiky, kterým by mělo být sděleno obvinění z trestného činu výtržnictví,“ uvedl policejní přidělenec v Bratislavě Petr Lessy.

Cizinecká policie zadržela při noční kontrole vlaků v Břeclavi dalších 13 migrantů

Číst článek

Mezi několika tisíci lidmi, kteří včera demonstrovali proti běžencům, byly i desítky fotbalových chuligánů z Prahy, Brna nebo Ostravy.

Po oficiálním ukončení shromáždění v centru města napadlo zhruba 300 účastníků demonstrace diváky cyklistického závodu v okolí bratislavského hradu. Další agresivní jedinci pak poničili šest policejních aut a zaútočili také na rodinu ze Saúdské Arábie.

Násilnosti dnes odsoudil prezident Andrej Kiska. Podle něj bylo násilí hlavní motivací mnohých účastníků demonstrace proti běžencům.

Petr Vavrouška, Simona Bartošová, Marie Machytková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme