Místo Evropských her vyhrál biker Jaroslav Kulhavý cross country v Bedřichově

Původně měl biker Jaroslav Kulhavý startovat na právě probíhajících Evropských hrách v Baku, při nedávném tréninku se ale uhodil do kolene, a do Ázerbájdžánu neodletěl. Zranění ale nevyřadilo Kulhavého na dlouho - už je znovu v plném tréninku a vrací se do skvělé formy.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jaroslav Kulhavý

Jaroslav Kulhavý | Foto: David Kubíček

Potvrdil to v závodě Českého poháru v cross country v Bedřichově, kde s přehledem triumfoval. Jeho tempu nikdo další nestačil.

Na rozbahněné trati je Jaroslav Kulhavý příjemným soupeřem snad jedině v tom smyslu, že nikomu nepřekáží, protože jaký je pocit mít v zádech olympijského vítěze poznávají jen ti, které Kulhavý předjíždí o kolo.

Přehrát

00:00 / 00:00

Kvůli zranění neodletěl Jaroslav Kulhavý na Evropské hry do Ázerbájdžánu, místo toho triumfoval na cross country v Bedřichově

„Snažil jsem se držet příjemné tempo, i když možná pro trénink jsem měl trochu zrychlit. Ale těžko se donutím, když mi nikdo nedýchá na záda. Před dalšími závody to ale byla dobrá příprava,“ usmíval se v cíli závodu Jaroslav Kulhavý.

A měl k tomu důvod. Druhého Jana Škarnitzla porazil o minutu a 39 sekund, a sám sobě i všem přihlížejícím dokázal, že je ve výborné formě. Vůbec je letos v jeho týmu veselo, protože triumfovat už dokázal také v o dost lépe obsazených závodech.

„Sezona perfektní, největší cíle už mám za sebou. Cape Epic i Světový pohár v Novém Městě vyšly perfektně, jako bonus jsem vyhrál mistrovství Evropy v maratonu. Teď už bych chtěl jenom dokončit Světový pohár celkově na pódiu a pak začít malou přípravu před olympiádou,“ naznačuje třicetiletý biker, kam dlouhodobě směřuje přípravu.

Jedno zlato z olympijských her už má. Zopakovat triumf z Londýna také za rok v Rio de Janeiru, je obrovskou motivací.

 

Ostatně s tím souvisí už letošní závody, protože na nich, včetně toho dnešního, je třeba sbírat body potřebné k nominaci na vrcholnou akci.

„Body, které potřebujeme na olympiádu, už jsme vyjeli, což je důležité. Momentálně vyjíždíme místa pro republiku, i když už máme tři zajištěná. Ale chceme jet ve třech i na olympiádu, tak je důležité, abychom já, Ondřej Cink a Honza Škarnitzl hodně bodovali,“ dodává Jaroslav Kulhavý.

Vojtěch Bureš, David Nyč Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme