Domácí výhoda je malinko znát, přiznala Hilgertová po úspěchu vodních slalomářů v Troji

Čeští vodní slalomáři zažili v pražské Troji úspěšný víkend. Zatímco na mistrovství Evropy v Německu před třemi týdny získali čtyři medaile, teď jich bylo na domácím Světovém poháru hned dvanáct, z toho sedm individuálních. Je to nejúspěšnější závod SP v historii českého vodního slalomu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kajakář Jiří Prskavec vyhrál závod Světového poháru v pražské Troji i díky diskvalifikaci Brita Clarka

Kajakář Jiří Prskavec vyhrál závod Světového poháru v pražské Troji i díky diskvalifikaci Brita Clarka | Zdroj: ČTK

Při slavnostním vyhlášení měli čeští fanoušci pokaždé komu tleskat, domácí slalomáři se totiž dostali na stupně vítězů ve všech deseti závodech.

„Je to prostě super,“ zhodnotil kajakář Ondřej Tunka. Při žádných jiných závodech než při domácím Světovém poháru by to ale podle legendární Štěpánky Hilgertové možné nebylo.

Přehrát

00:00 / 00:00

Historický úspěch českých vodních slalomářů. Na SP v Troji získali celkem 12 medailí

„V pohárech se přijede maximálně týden před závodem, jsou tam dva až čtyři tréninky a je potřeba to sjet a v tu chvíli je vždycky ta domácí výhoda malinko znát,“ říká.

„Ale pak, když je závod mistrovství světa, tak tam už jezdí trénovat všechny národy a tam se ty rozdíly už nepatrně stírají. Protože na tu trať všichni ten daný rok jezdí na soustředění,“ dodává Hilgertová.

Vliv domácí trati je nepopiratelný, řada českých závodníků právě v Troji vyrostla, i tak se jim ovšem povedlo něco výjimečného.

Deblkanoista Jakub Jáně se ale nebojí, že by tím Češi své soupeře tak znechutili, že už by se jim do Troje příště nechtělo.

„Je to závod, jednou vyhraje jeden, podruhé druhý. Viděli jsme, že na mistrovství Evropy první dvě příčky obsadili Němci, na dalším evropském šampionátu chceme ukázat, že jsme lepší než oni. Takže o soupeře se nebojím,“ přiznává.

Jan Suchan Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme