Obyvatelé Božího Daru odmítli větrné elektrárny

Na Božím Daru a v blízké lokalitě Rýžovna se větrné elektrárny stavět nebudou. Rozhodli o tom lidé v sobotním referendu. Radnice také nemůže už vynaložené finance na přípravu projektu odepsat. To podle starosty Božího Daru Jana Horníka znamená, že dosavadní náklady ve výši téměř 1,8 milionu korun zůstanou zmrazeny.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Větrná elektrárna

Větrná elektrárna | Foto: energie

Projekt větrných elektráren prosazovalo vedení Božího Daru. Nejvýše položená obec v Krušných horách má totiž pro provoz "větrníků" mimořádně vhodné klimatické podmínky. Část veřejnosti se ale proti tomuto záměru postavila.

Právě odpůrci větrníků si vynutili referendum. Argumentují tím, že vrtule budou vydávat obtěžující hluk, že stavba naruší panorama hřebene Krušných hor a že ekonomická návratnost těchto zařízení je sporná.

Marika Táborská, Jiří Brechličuk Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme