Hlavní hvězdou karlovarského festivalu bude Richard Gere

Vedení karlovarského filmového festivalu potvrdilo, že hlavní hvězdou 50. ročníku bude americký herec Richard Gere. Na festivalu také převezme Křišťálový glóbus za mimořádný umělecký přínos světové kinematografii.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Americký herec Richard Gere

Americký herec Richard Gere | Zdroj: Reuters

Karlovarský festival oslaví 50. jubileum s opravdu velkou hvězdou světového divadla a filmu.

Richard Gere je držitelem mnoha cen jak za své výkony na divadelním jevišti, tak i před filmovou kamerou.

Americký herec letos oslavil 65. narozeniny a doposud natočil téměř padesát filmů. Přestože vystřídal různé role, většina lidí si ho spojuje s postavami milovníků a charismatických mužů v dobře padnoucím obleku.

Přehrát

00:00 / 00:00

Richard Gere převezme na 50. ročníku MFF v Karlových Varech Křišťálový glóbus. Podrobnosti mají redaktoři Tomáš Pilát a Pavlína Nečásková

Srdce ženské části filmového publika získal rolí podnikatele Lewise ve snímku Pretty Woman. Partnerkou mu byla další filmová hvězda Julia Robertsová.

Tvůrci využili stejné obsazení také v komedii Nevěsta na útěku. Snímek už ale nebyl tak úspěšný jako Pretty Woman.

Následoval například thriller Nevěrná nebo horor Proroctví, a pak přišlo Chicago. Gere díky němu poprvé v kariéře získal Zlatý glóbus. Muzikál se stal celosvětovým hitem a vysloužil si Oscara za nejlepší film roku 2003.

Richard Gere natočí průměrně jeden film ročně. „Práce u filmu může být velmi frustrující. Jste pod obrovským tlakem. Tři měsíce v kuse stojíte před kamerou a nemáte dostatek spánku. To může vést k tomu, že se člověk zblázní a propadne hysterii,“ řekl před časem herec.

Ve volném čase medituje. Je buddhistou a velkým zastáncem Tibetu. Když v roce 1993 veřejně kritizoval Čínu, byl mu zakázán vstup na předávání Oscarů.

Gere je podruhé ženatý. Jeho první ženou byla modelka Cindy Crawfordová. Se svojí druhou manželkou, herečkou Carey Lowellovou, měl v padesáti letech prvního syna.

Tomáš Pilát, Pavlína Nečásková, Anna Jadrná Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme