Kvůli pančovanému alkoholu zemřelo v Indii přes sto lidí

Nejméně stovka lidí zemřela v Indii po konzumaci pančovaného alkoholu. V Bombaji jde o nejhorší případ tohoto druhu za posledních deset let. Policie v souvislosti s úmrtími zatkla sedm lidí, kteří se měli na distribuci závadného alkoholu podílet.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lidé v indické Bombaji truchlí za příbuzné, kteří zemřeli po vypití pančovaného alkoholu

Lidé v indické Bombaji truchlí za příbuzné, kteří zemřeli po vypití pančovaného alkoholu | Zdroj: Reuters

Podle některých zdrojů je v zemi až 60 procent mužů, kteří nikdy nepili alkohol, u žen je to prý až 90 procent. V některých oblastech není lehké ho koupit, často není ani součástí nabídek restaurací a v některých státech je dokonce zakázaný.

Pití alkoholu není v Indii obecně příliš rozšířené. To do jisté míry souvisí s tamními dominantními náboženstvími – hinduismem a islámem.

Přesto k otravám pančovaným alkoholem dochází poměrně často. V novinách se lze podobné zprávy dočíst takřka každý týden. Případ z Bombaje, kde se otrávili lidé ze slumu, se vymyká počtem mrtvých, i když i k takto tragickým událostem v poměrně nedávné historii došlo.

Dá se říct, že Indové moc pít neumějí, a když pijí, často sáhnou po něčem, co není příliš kvalitní.

Jaromír Marek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme