Hokejisté Budějovic jsou zpátky v čele

10. leden 2005

Domácí debakl hokejistů Ústí nad Labem v severočeském derby s Chomutovem poslal do čela prvoligové tabulky tým z Českých Budějovic.

Jihočeši vydřeli výhru nad Kadaní a dostali se o bod před dosavadního lídra. V boji o třetí místo udržel s Chomutovem krok Hradec Králové, který uspěl v Písku.

Jihočeši vedli přesilovkovou trefou Roba, ale všechny další šance v první třetině stačil kadaňský brankář Jež zlikvidovat. Teprve dva slepené góly v polovině zápasu jasně vyjádřily převahu domácích. Dvořák zužitkoval milimetrovou přihrávku Prospala a také Bělohlav vytěžil z přesného pasu Kropáče. Radost domácím zkalil zkušený Stavenský, jenž po sólu brzy snížil. Čtrnáct vteřin po zahájení třetího dějství se pak individuálně prosadil hostující Tvrdek a ze zápasu bylo drama, které ještě vystupňovala rvačka mezi Martínkem a Derflerem. Čtvrtý gól z hole Prospala rozvířil emoce na straně Severočechů, neboť puk ze šibenice ihned vylétl ven a hosté se snažili přesvědčit rozhodčího, aby změnu stavu neuznal.

České Budějovice - Kadaň 4:2 (1:0, 2:1, 1:1). Branky: 12. Rob, 29. Dvořák, 30. Bělohlav, 59. Prospal - 33. Stavenský, 41. Tvrdek. Rozhodčí: Polák - Dřínovský, Klein. Vyloučení: 7:5, navíc Martínek 5 min. a do konce utkání - Derfler 5 min. a do konce. Využití: 1:0. Diváci: 2982.

autor: čro čb | zdroj: ČTK
Spustit audio