Hudler může jako první Čech získat Lady Byng Trophy, jednu z hlavních cen NHL

Jiří Hudler může díky gentlemanskému chování a skvělým hokejovým dovednostem získat Lady Byng Trophy. Z českých hokejistů naposledy dostal jednu z hlavních cen NHL před devíti lety Jaromír Jágr.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jiří Hudler strávil na ledě pouze 7 minut, potom musel odstoupit

Jiří Hudler strávil na ledě pouze 7 minut, potom musel odstoupit | Zdroj: Reuters

Lady Byng Trophy, která se uděluje od roku 1925, může Hudler dostat jako první český hokejista v historii.

Za sezonu nasbíral jen 14 trestných minut, v 78 zápasech si připsal 76 bodů za 31 branek a 45 asistencí, a díky tomuto zisku skončil celkově osmý v produktivitě.

Na slavnostním vyhlášení v Las Vegas dnes v noci se ale zraky fanoušků, hokejistů, odborníků a funkcionářů asi nejvíce upnou hlavně na gólmana Montrealu Careyho Price.

Přehrát

00:00 / 00:00

I letos má český hokejista šanci získat jednu z hlavních cen NHL. Lady Byng Trophy může dnes v noci putovat do rukou Jiřího Hudlera

Hart Trophy pro nejužitečnějšího hráče sezony podle hlasování novinářů, Ted Lindsay Award pro nejlepšího hokejistu podle Hráčské asociace a Vezina Trophy pro nejlepšího brankáře.

Tyto všechny ceny si může z Las Vegas 27letý Carey Price odvézt. Nejcennější by samozřejmě byl zisk Hartovy trofeje, na kterou jsou nominováni ještě Rus Alexandr Ovečkin z Washingtonu a John Tavares z New York Islanders.

„Samozřejmě mi to velice lichotí a je mi velkou ctí být nominovám na Hart Trophy. Ale bez svých spoluhráčů v týmu a celé organizace Canadiens by se to nestalo. Hlavně děkuju hokejistům, kteří na hřišti hrají přede mnou,“ skromně řekl Carey Price po zveřejnění nominace.

Kanaďan inkasoval v základní části 1,96 gólu za zápas a jeho procentuální úspěšnost zákroků byla 93,3 procenta.

Naposledy získal gólman Hart Trophy v roce 2002, a to José Théodore, čtyři roky před tím i česká legenda Dominik Hašek.

Štěpán Pokorný, Simona Bartošová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme