Je to motivace, říká Koukal k výzvě přítelkyně. Soukalovou učí zálibě v hodinkách

Badmintonista Petr Koukal vyhrál i třetí zápas v základní skupině na Evropských hrách v Baku a do zítřejšího play-off postoupil z prvního místa. Od své přítelkyně Gabriely Soukalové dostal za úkol přivézt medaili. Ani v Ázerbájdžánu ale nezanevřel na svou velkou zálibu – hodinky neodloží ani při zápase.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Petr Koukal ovládl na Evropských hrách základní skupinu, hodinky nemohly chybět

Petr Koukal ovládl na Evropských hrách základní skupinu, hodinky nemohly chybět | Zdroj: ČTK

„Je to pro mě další extra motivace. Je to příjemné, sympatické a vtipné,“ posílá lichotky na vzdálenost tří tisíc kilometrů Petr Koukal, který doufá, že jeho čas na turnaji v Baku ještě zdaleka nekončí. V základní skupině vyhrál i třetí zápas a do play-off postoupil z prvního místa.

Motivací navíc je výzva jeho přítelkyně, biatlonistky Gabriely Soukalové, která ho přes sociální sítě veřejně vyzvala k zisku medaile, jinak prý zveřejní všem své soukromé telefonní číslo.

Přehrát

00:00 / 00:00

koukal bulvár.mp3

Svou přítelkyni se naopak snaží získat pro svou vlastní zálibu v náramkových hodinkách. „Když jsme byli na letišti, trošku jsem jí to vysvětloval, ale je to běh na dlouhou vzdálenost. Baví ji to, ale jinak hodinky nenosí. Trošku ji ladím a učím ji,“ prozrazuje se badmintonista.

Jeho vášeň pro ozdobu zápěstí se zrodila už v dětství. „První jsem dostal za výsledek od rodičů. Měl jsem digitálky a chtěl jsem vodotěsné, aby všechno vydržely. Bál jsem se, že mi je někdo vezme, tak jsem s nimi i trénoval,“ vzpomíná.

 

Rozhodla jsem se veřejně motivovat mého přítele Petra na Evropských hrách v Baku: Sledujte jak si Petr Koukal vede na...

Posted by Gabriela Soukalova on 23. červen 2015

Badmintonista Koukal postoupil na Evropských hrách do osmifinále

Číst článek

Ne úplně typická záliba vlajkonoše české výpravy v Londýně je spojena právě s účastmi na hrách pod pěti olympijskými kruhy. Odměňovat se začal opravdu drahými hodinkami za desetitisíce korun už v Pekingu před sedmi lety.

Těžké ocelové hodinky na ruce nechyběly ani po třetí výhře na Evropských hrách. „To se nestalo nikdy. Mám je na ruce 365 dní v roce. Spím s nimi, chodím s nimi i do sauny a do kryocentra. Říkám, že se tím vyvažuju. Hraju pravou rukou a těžké hodiny mám jako kompenzační cvičení,“ usmívá se.

Petr Koukal (v zeleném) během středečního duelu se Švýcarem Bonnym | Foto: Michal Jurman

Michal Jurman, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme