Ministři vnitra spolkových zemí řeší posílení ostrahy hranic kvůli pašeráctví a uprchlíkům

Boj proti terorismu, uprchlická politika i posílení hraničních kontrol jsou hlavními tématy konference ministrů vnitra jednotlivých německých spolkových zemí. Na schůzce v Mohuči se budou radit, jak postupovat proti pašeráctví drog i nelegální migraci.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

německá policie

německá policie | Foto: Klára Stejskalová

Pašování pervitinu z Česka, převážení kradených aut do Polska a dále na východ a převádění nelegálních přistěhovalců. Tomu čelí policie v německých příhraničních oblastech. Bavorský ministr Joachim Herrmann se na schůzce v Mohuči bude snažit přesvědčit své kolegy o potřebě posílení ostrahy hranic.

Hlavně Bavorsku jde o to zastavit příliv běženců do země nebo potírat pašeráky drog. Bavorsko proto od července posílí své jednotky na hranicích o 500 lidí. Osvědčilo se to při zesílené kontrole v době konání summitu zemí G7 na zámku Elmau. Dobré zkušenosti z té doby mají i v Sasku.

„Od zavedení výjimečných kontrol zatím evidujeme 300 trestných činů. Z toho se ve 200 případech jedná o nedovolené překročení hranic lidí bez povolení k pobytu,“ řekl německému rozhlasu Christian Meinhold ze saského policejního ředitelství v Pirně.

V důsledku nedávných teroristických útoků a pokusů o atentát v Evropě, budou ministři vnitra také diskutovat o dovybavení speciálních sil německé policie zbraněmi a technikou.

„Paříž, Belgie, Brusel - terorismus přichází stále blíž, musíme být připraveni na cokoli,“ řekl ministr vnitra Porýní-Falce Roger Lewentz.

Pavel Novák Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme