Olympijský běh na pět kilometrů ovládla v Praze Eva Vrabcová-Nývltová

Hned několik domácích sportovních hvězd dorazilo na olympijský běh v Praze. Olympijská vítězka ve skifu Mirka Knapková si vyzkoušela pět kilometrů a na stejné trati triumfovala lyžařka Eva Vrabcová-Nývltová, která dokonce porazila i všechny muže v závodě. Klání odstartoval halový mistr světa v běhu na 400 metrů Pavel Maslák živě ve vysílání Radiožurnálu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Běhání (ilustr. obr.)

Běhání (ilustr. obr.) | Foto: Fotobanka stock.xchng

V 18 hodin zazněl na pražské Ladronce výstřel, který ve stejnou chvíli poslal na trať přibližně 25 tisíc běžců ve dvaceti městech po celé České republice živě přes vysílání Radiožurnálu.

Startovní pistoli držel v ruce sprinter Pavel Maslák, kterému se do závodu moc nechtělo.

„Pětka ještě jakžtakž, ale desítka je dlouhá. Už mám po tréninku. Jsem docela líný, takže jsem rád, že nemusím,“ usmíval se Pavel Maslák při pohledu na potící se závodníky.

Přehrát

00:00 / 00:00

Lyžařka Vrabcová-Nývltová se chtěla na olympijském běhu jen proběhnout, nakonec ale v Praze pětikilometrovou trať ovládla, a to nejen mezi ženami

Mezi nimi byli například i předseda Českého olympijského výboru Jiří Kejval a také běžkyně na lyžích Eva Vrabcová-Nývltová, která před startem mluvila o tom, že si jde užít příjemnou atmosféru, nakonec ale pětikilometrovou trať naprosto ovládla.

„Myslela jsem si, že to bude pomalejší. Nechtěla jsem běžet úplně rychle, ale mám závodnické srdíčko, takže jsem se zase nechala strhnout,“ komentovala pátá lyžařka z olympijské třicítky čas 16,5 minuty a hlavně fakt, že dokonce porazila i všechny muže.

„Já to tak neberu, ale kluci to neradi slyší. Byla jsem ráda, že jsem zaběhla víceméně dobrý čas, takže jsem spokojená a doufám, že mi to kluci odpustí.“

Podle vřelých gratulací v cíli to Evě-Vrabcové Nývltové určitě alespoň naoko odpustili. Stejně jako česká lyžařka se nechala strhnout závodním tempem i skifařka Mirka Knapková.

„Jsem soutěživý typ, a když jsou závody, závodí se. První dva až tři kilometry byly na pohodu a pak bylo znát, že už moc nemůžu, ale dobré. Jsem ráda, že jsem neběžela desítku,“ ztěžka oddechovala olympijská vítězka z Londýna po pětikilometrovém běhu, ve kterém i ona porazila většinu mužských konkurentů.

 

Ochutnávka fotek z T-Mobile Olympijské běhu v Praze, Českých Budějovicích a Ostravě. Fotky všech závodníků ze zlatých...

Posted by Český olympijský tým on 24. červen 2015

Simona Bartošová, Jakub Marek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme