Léto přijde se začátkem prázdnin, víkend ještě pokazí déšť

Česko má za sebou další nezvykle studenou noc, rekordní minima pro dnešní den zaznamenali asi na 50 měřicích stanicích. Vůbec nejchladněji bylo na Rokytské slati na Šumavě, kde rtuť teploměru klesla skoro čtyři stupně pod nulu. Během následujících nocí by tak chladno podle meteorologů už být nemělo a vzhůru postupně zamíří i denní teploty.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Mraky, počasí (ilustrační foto)

Mraky, počasí (ilustrační foto) | Foto: Filip Jandourek

Dnešek přinese zpočátku jasnou až polojasnou oblohu, během dne na ní ale postupně přibudou mraky a ojediněle můžou přijít přeháňky. Odpolední teploty vystoupí na 19 až 23 stupně Celsia.

Obdobné počasí nás čeká i v pátek, kdy noční teploty klesnou na 12 až 8 °C a odpolední vystoupí na 21 až 25 °C.

V sobotu už ale počítejte s oblačnou až zataženou oblohou, jen na východě může být zpočátku ještě polojasno. V Čechách a odpoledne i na Moravě a ve Slezsku občasný déšť nebo přeháňky, ojediněle bouřky. Později večer začnou na západě Čech srážky i oblačnost ubývat. Teploty v noci 14 až 10, přes den 21 až 25 °C.

V neděli se už bude částečně vyjasňovat a přeháňky se objeví jen ojediněle. Na severovýchodě ale zpočátku ještě může místy pršet. Noční teploty 15 až 11, odpolední 20 až 24 °C.

Pondělí bude ve znamení oblačné až polojasné oblohy a místních přeháněk. Nejvyšší teploty vystoupí na 20 až 24 °C.

Počínaje úterým už ale meteorologové slibují slunečno s teplotami do 25 stupňů, postupně až do 29 °C.

mta Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme