V modernizovaných úsecích D1 se v létě bude jezdit ve dvou pruzích

Během letních měsíců bude Ředitelství silnic a dálnic udržovat celou opravovanou dálnici D1 průjezdnou ve dvou pruzích v obou směrech. Chce tak zajistit plynulý provoz o prázdninách. Potvrdil to dnes ministr dopravy Dan Ťok.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

U Velké Bíteše začala další část modernizace dálnice D1

U Velké Bíteše začala další část modernizace dálnice D1 | Foto: Olga Štrejbarová

Podle mapy prázdninových uzavírek, kterou vydalo Ředitelství silnic a dálnic, se bude během prázdnin na D1 pracovat na 11 místech. Všechny úseky budou průjezdné dvěma pruhy.

„Budeme se vyhýbat krátkodobým uzavírkám do jednoho pruhu tak, abychom opravdu netvořili kolony a nedělali problém,“ řekl ministr dopravy.

Přehrát

00:00 / 00:00

Ředitelství silnic a dálnic celé léto umožní na D1 průjezd ve dvou pruzích. Více od redaktorky Dominiky Novákové

Uzavírky ale budou i na jiných dálnicích a rychlostních silnicích. Další dvě opravy čekají řidiče při cestě na jih. Hodně zatížená o prázdninách bude například dálnice D2 z Brna směrem na Břeclav. Rekonstruovat se bude rychlostní silnice R52.

Se stavebními pracemi musejí řidiči počítat také ve směru z Brna přes Mikulov do Vídně, kde se buduje dálnice na rakouské straně. Dálnice D5 z Prahy na Rozvadov bude mít omezení na třech místech.

Dobrou zprávou pro řidiče je ale to, že dálnice D3 bude v prázdninovém období bez oprav. „Modernizační práce probíhají tak, že v podstatě nezasáhnou žádným způsobem omezení dopravy,“ uvedl ministr Ťok.

Ministr dopravy zároveň apeloval na řidiče, aby prázdninové cesty plánovali a uzavírky si dopředu zjistili, protože to sníží stres za volantem a zvýší bezpečnost na silnicích.

Dominika Kvapilová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme