Čeští basketbalisté si na Evropských hrách o medaile nezahrají

Čeští basketbalisté 3x3 prohráli na Evropských hrách ve čtvrtfinále s Ruskem 18:21 a o medaile si nezahrají. Ženské zástupkyně ve stejném sportu nepotvrdily roli medailových favoritek a vypadly už v osmifinále.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jan Tomanec v souboji s ruskou přesilou

Jan Tomanec v souboji s ruskou přesilou | Zdroj: ČTK

Většinu čtvrtfinále Česka proti Rusku hrály oba týmy po vzájemné šarvátce jen o třech bez možnosti střídání. „Vůbec jsem nečekal, že taková situace může nastat a nastala. Mohli jsme je víc utavit, měli jsme lepší fyzičku. Pořád odpočívali a rozhodčí to přestali pískat,“ podivil se Jan Tomanec.

„Na konci přišla přesná trojka a prohráli jsme. Zápas byl dobrý, ale škoda těch rozhodčích. Když už takhle začali, měli to dopískat,“ myslí si český basketbalista po vyřazení kvůli výsledku 18:21.

Basketbalistky vypadly na Evropských hrách už v osmifinále, ve kterém překvapivě nestačily na Irky a nepotvrdily tak roli favoritek na medailové umístění.

„Nehrály jsme svůj nejlepší zápas. Ony hrály atypický basket, kterému jsme nedokázaly čelit. Rozběhaly nás, rozstřílely a my jsme tomu nedokázaly čelit,“ mrzí Kateřinu Zavázalovou prohra 13:17.

Evropské hry v Baku:
Basketbal 3x3:
Muži:
Osmifinále: ČR - Rumunsko 18:16 v prodl.,
čtvrtfinále: Rusko - ČR 21:18.
Ženy:
Osmifinále: Irsko - ČR 17:13.

Michal Jurman, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme