Badmintonista Koukal medaili v Baku nezíská. Třísetový boj ve čtvrtfinále prohrál

Suverénní jízda Evropskými hrami v Baku skončila pro badmintonistu Petra Koukala ve čtvrtfinále. Nad síly českého reprezentanta byl Němec Dieter Domke, s nímž prohrál 1:2 na sety.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nevyšlo to. Český badmintonista Petr Koukal po prohraném čtvrtfinálovém zápase

Nevyšlo to. Český badmintonista Petr Koukal po prohraném čtvrtfinálovém zápase | Zdroj: ČTK

„Byla to dobrá šance na, já vždy říkám, zápich do životopisu. Už je to ale pryč. Nezbývá než doufat, že nebyla poslední. Pořád věřím, že na jednu velkou medaili určitě mám,“ nenechal se rozhodit vypadnutím.

Koukal se v Baku předváděl v dobré formě. Ze skupiny postoupil z prvního místa a z přesvědčivých výkonů neslevil ani v osmifinále, které nad Rakušanem Wraberem zvládl vyhrát ve dvou sadách.

Proti Domkemu hořovický rodák od začátku ztrácel. Za stavu 15:20 sice dokázal odvrátit tři setboly, jenže ten čtvrtý nikoli. V koncovce druhé sady si ale vedl lépe. Po dlouhé přetahované nakonec srovnal po výsledku 21:18.

V rozhodujícím dějství musel po chvíli dohánět šestibodový náskok, zatímco sám nezískal jediný bod. Nadějí na postup do semifinále se Koukal ale nevzdal, bojovností a především přesnými údery srovnal na 10:10.

Více však Domke 29letému Čechovi nedovolil. Při skóre 20:17 pak využil svůj první mečbol, když Koukal zahrál košík do sítě.

„Chybělo mi trochu více rozvahy v klíčových momentech a lepší taktické rozhodnutí během výměn. Především začátek druhého setu mi hodně utekl, to už se potom dotahuje těžko. To, co jsem vypotřeboval na to, abych ztrátu dotáhl, mi pak chybělo v koncovce,“ vysvětloval Petr Koukal.

Marek Augustin Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme