Obama v Charlestonu varoval před rasismem a vyzval k překlenutí propasti

Barack Obama vyzval Spojené státy k odstranění symbolů rasismu a útisku černošského obyvatelstva. Americký prezident uctil při posledním rozloučení v Charlestonu devět obětí rasově motivovaného útoku, který rozpoutal intenzivní debatu o rasových otázkách a volných pravidlech pro držení střelných zbraní.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Prezident Obama v Charlestonu uctil památku devíti obětí rasově motivovaného útoku

Prezident Obama v Charlestonu uctil památku devíti obětí rasově motivovaného útoku | Zdroj: Reuters

Prezident strhnul několik tisíc smutečních hostů ke zpěvu křesťanské písně Amazing Grace.

V emotivním rozloučení se zavražděným reverendem Clementou Pinkneym připomněl památku všech devíti obětí rasově motivovaného zločinu a vyzval Američany, aby tragédii pojali jako možnost překlenout propast mezi jednotlivými skupinami obyvatel a mezi etniky.

Barack Obama v projevu, který pozorovatelé považují za vůbec nejvýraznější během jeho působení v čele úřadu, varoval, že země nesmí sklouznout zpět do pohodlného mlčení o rasismu, zbraních a dalších problémech.

Lenka Kabrhelová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme