Cyklistům se nelíbila trať, pořadatelé jim na republikovém šampionátu vyšli vstříc

Bezpečnost především. To je heslo, kterým se řídí pořadatelé všech závodů a těch cyklistických zvlášť. A právě kvůli ní, či spíše údajné nebezpečnosti trati zvažovala svou účast na mistrovství republiky ve slovenské Žilině i Martina Sáblíková.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Martina Sáblíková na Mistrovství České a Slovenské republiky v silniční cyklistice.

Martina Sáblíková na Mistrovství České a Slovenské republiky v silniční cyklistice. | Foto: Filip Jandourek

Dávat ve vysoké rychlosti pozor v zúženém úseku, je někdy oříšek i pro řidiče osobních aut. Co potom na kole. A když se k tomu ještě přidá nebezpečně vyhlížející okolí trati, hned je oheň na střeše.

A nejlepší rychlobruslařka, ale i cyklistka Martina Sáblíková si před dnešním závodem na mistrovství republiky postěžovala.

Přehrát

00:00 / 00:00

Cyklistům se nelíbila trať, pořadatelé jim na republikovém šampionátu vyšli vstříc

„Mně by to nevadilo ani z toho kopce, kdyby tam nebyly betonový ostrý hrany po levé straně. Když tam někdo někoho náhodou sundá a padne tam na záda, tak se může se vším rozloučit. Je to hodně riskantní a udivím, jestli pojedu,“ přemítala Martina Sáblíková už ve čtvrtek, krátce po té, co vyhrála časovku, jestli se raději nevydat domů.

Čas na přihlášku měla do včerejšího večera, a když od ní trenér neslyšel jasné ne, do závodu ji zapsal. Ale pak si také postěžoval.

„Jsou tam mostky přes potoky, které končí ostrými hranami. Kdyby tam někdo narazil páteří, nevím, proč se to vymýšlí,“ čertil se Petr Novák, dlouholetý trenér Martiny Sáblíkové. A jen opravdu částečně s ním souhlasil ředitel závodů Stanislav Holec.

„Chtěli jsme tam dát lisovanou slámu, ale nakonec jsme usoudili, že to jsou přehnané obavy,“ prohlásil sice Stanislav Holec, ale chvilku na to už mě zastavil znovu se slovy, že už nikdo nemusí mít strach, protože zmíněné balíky přece jen pro bezpečnější trať do zmíněného místa dají.

Tomáš Kohout, Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme