Čerstvý ‚ženáč‘ Krpálek veze domů dvě stříbra, na MS už vyrazí s manželkou

Judo je společně s boxem v Ázerbájdžánu téměř posvátným, i proto se judistické soutěže na Evropských hrách konaly stylově v hale pojmenované po prvním prezidentovi této nezávislé republiky. Ani osobnost Hajdara Alijeva ale domácím favoritům v soutěži do 100 kilogramů štěstí nepřinesla.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lukáš Krpálek nestačil na Evropských hrách jen na Nizozemce Grola

Lukáš Krpálek nestačil na Evropských hrách jen na Nizozemce Grola | Zdroj: ČTK

Proti byl i český reprezentant Lukáš Krpálek, který si z Baku odváží hned dvě medaile a jeden skalp ázerbájdžánského hrdiny.

Elchan Mamadov, mistr světa z roku 2013 nastupuje proti loňskému světovému šampiónovi z Česka a hala v centru Baku šílí.

„Byl doma, měl jsem z toho trochu obavy a určitě jsem nečekal, že to před domácím publikem půjde tak snadno,“ říkal po vítězném zápase spokojený Krpálek.

Přehrát

00:00 / 00:00

Judista Lukáš Krpálek přiveze domů dvě stříbra a začne se připravovat na mistrovství světa. Tam už by čerstvý 'ženáč' rád vyrazil s manželkou

Čtyřiadvacetiletý český borec položil Mamadova na lopatky - je z toho ippon a Krpálek jde do čtvrtfinále. V cestě za medailí mu na Evropských hrách měl stát přitom hlavně jiný domácí borec, hvězdný Elmar Gasimov.

Druhou ázerbájdžánskou překážku ale odklidil Portugalec Fonseca a před Krpálkem tak byla rázem relativně vydlážděná cesta do finále. Jenže v něm zároveň i nizozemská zeď jménem Henk Grol.

Grol porazil Krpálka popáté ze šesti zápasů a čerstvě ženatému jihlavskému rodákovi tak zarazil plány na to, přivézt ženě za svatební dar dvě zlaté medaile. Evropské hry byly totiž pro judisty i evropským šampionátem a tak se rozdělovaly hned dvě sady cenných kovů.

„Myslím si, že bude nadšená, celý den mi hrozně fandila a hrozně to prožívala. Určitě se teď těším domů a začnu se připravovat směrem k mistrovství světa. Tam už chci, aby jela manželka se mnou.“

Slibuje s ženou po boku zlatou pomstu Grolovi už na konci srpna v kazašské Astaně Krpálek.

Michal Jurman, Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme