Mistrovství Evropy basketbalistek v roce 2017 bude pořádat Česko

Česká republika uspořádá mistrovství Evropy basketbalistek v roce 2017. V dnešní volbě jí vedení mezinárodní federace FIBA dalo přednost před Srbskem. Turnaj se uskuteční za dva roky 16. až 25. června v Praze a Hradci Králové.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejlepší střelkyně českého družstva v úvodním utkání ME Michaela Stejskalová

Nejlepší střelkyně českého družstva v úvodním utkání ME Michaela Stejskalová | Foto: Václav Mudra/ ČBF

České basketbalistky tak jako jediné budou mít účast na šampionátu jistou a nemusí hrát kvalifikaci.

Mistrovství Evropy se naposledy konalo v Česku v roce 1995 v Brně. S velkými akcemi má Česká basketbalová federace bohaté zkušenosti. Pořádala mnoho mládežnických turnajů a vrcholem bylo v roce 2010 mistrovství světa žen, které podle hodnocení FIBA patřilo k nejlepším v historii. Tentokrát dostala další příležitost.

„První přišel pocit radosti, pak začala převládat zodpovědnost. Začíná nám dlouhé období příprav,“ řekl generální sekretář ČBF Michal Konečný.

„Myslím, že v konečném účtování rozhodly naše větší zkušenost s pořádáním akcí podobného rozsahu, práce s fanoušky a marketingem,“ dodal. Hned po volbě česká federace podepsala smlouvu s FIBA.

„Máme teď spíš vlastní úkoly než ty od FIBA. Musíme sestavit organizační tým, upřesnit rozpočet akce a začít jednat s městy,“ řekl Konečný.

Základní skupiny A a B se odehrají na zimním stadionu v Hradci Králové, skupiny C a D budou v pražské hale Královka na Letné. Finálovou část má hostit O2 arena.

ČTK, Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme