Sluková s Kolocovou vyhrály na MS i druhý zápas a zajistily si postup do play-off

České beachvolejbalistky Markéta Sluková s Kristýnou Kolocovou vyhrály na mistrovství světa v Nizozemsku i svůj druhý zápas a zajistily si postup do vyřazovacích bojů. V utkání s kanadskou dvojicí Kristina Valjasová, Jamie Lynn Broderová odvrátily dva mečboly a vybojovaly vítězství 18:21, 31:29 a 15:12. Uspěly i Martina Bonnerová s Barborou Hermannovou.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Markéta Sluková s Kristýnou Kolocovou čeká ve skupině MS už jediný zápas - proti Polkám si zahrají o 1. místo

Markéta Sluková s Kristýnou Kolocovou čeká ve skupině MS už jediný zápas - proti Polkám si zahrají o 1. místo | Foto: Petr Kadeřábek | Zdroj: Český rozhlas

„Byl to opravdu náročný zápas, odpovídá tomu i skóre. Čekaly jsme, že nám Kanaďanky nedají nic zadarmo,“ přiznala Sluková, podle které dělaly Češky v prvním setu zbytečné chyby.

„Několikrát jsme to měly na ruce a samy jsme si to pokazily. To nás stálo úvodní sadu. V dalších setech jsme se rozehrály, získaly trochu sebevědomí a zjistily, jak na ně. Možná jsme měly i trošku štěstí,“ dodala mladší z českého páru.

Přehrát

00:00 / 00:00

Markétu Slukovou a Kristýnou Kolocovou zpovídal po druhém vítězství na MS zpovídal Petr Kadeřábek

Vzhledem k průběhu byl klíčový druhý set, v němž Kiki a Maki neproměnily devět setbolů a musely odvracet dva mečboly Kanaďanek. Nakonec sadu získaly 31:29.

„Snažily jsme se zůstat trpělivé, ale v koncovce je to samozřejmě hrozně těžké, je to o jednom míči, který nepřichází. Pak to začalo být náročné i fyzicky, už jsem měla žízeň a cítila jsem, že to chce ukončit,“ popisovala Kolocová.

„Myslím, že to vzalo Kanaďankám vítr z plachet, přece jen také byly kousíček od vítězství. Ve třetím setu jsme zabojovaly víc,“ doplnila Sluková, která si dala vydřenou výhrou dárek ke svým 27. narozeninám.

Boje ve skupině zakončí české beachvolejbalistky v úterý, kdy se utkají s Polkami Kolosinskou s Brzostekovou nejen o prvenství, ale také o šanci zůstat pro play-off v Rotterdamu.

„První místo ve skupině je pro nás důležité. Polky jsou velmi silné, navíc mají vždy speciální taktiku, na kterou se připravíme. Žádný lehký boj neočekáváme,“ upozorňuje Kolocová.

O postup hraje i druhý český pár

Bonnerová s Hermannovou se po úvodní nečekané porážce s venezuelskou dvojicí udržely ve hře o postup. Uruguayky Gómezová a Nietová je vždy trápily jen do poloviny setu, pak už favorizované české reprezentantky spěchaly za důležitou výhrou 21:13, 21:11.

Jejich posledními soupeřkami ve skupině D budou v pondělí večer Němky Katrin Holtwicková a Ilka Semmlerová, které zatím na šampionátu neztratily ani set. Postoupit do vyřazovací části lze i z třetího místa.

„Základem bylo, že jsme začaly hrát to, co umíme – silnou hru v útoku a na servisu. Na hřišti jsme se cítily daleko lépe, včera jsme to prostě nebyly my. Dneska to bylo super,“ pochvalovala si Hermannová.


Mistrovství světa v plážovém volejbalu v Nizozemsku:
Skupina D: Bonnerová, Hermannová (ČR) - Gómezová, Nietová (Urug.) 2:0 (13, 11).
Skupina E: Kolocová, Sluková (ČR) - Broderová, Valjasová (Kan.) 2:1 (-18, 29, 12).

Petr Kadeřábek, Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme