Mentálně hendikepovaní si zasoutěží v Olomouci při Sportovních hrách

28. červen 2015

Mentálně hendikepovaní budou v Olomouci soutěžit o medaile na Sportovních hrách Českého hnutí speciálních olympiád.

Dnes a zítra na Atletickém stadionu a ve sportovní hale Fakulty tělesné kultury v Hynaisově ulici.

Dnes večer si mohou užít i zábavný večer v U-klubu. Velký zájem je o soutěž v boccie, hře podobné francouzskému pétanque. „Jsou tady takové speciální koule, které mají dvě barvy pro rozlišení týmů. Pak je tu ještě klasická malá koule, která se nazývá jack a která určuje klasický průběh hry,“ vysvětluje organizátor her Michal Šmíd.

Účastníci Sportovních her Českého hnutí speciálních olympiád budou ale soutěžit i v dalších sportovních odvětvích.

„Sportovci budou hrát boccie, máme přihlášených deset sportovkyň na gymnastiku, která bude v tělocvičně na Hynaisově ulici. Dále máme připravený šestiboj na přizpůsobené sporty, kde bude například hod raketkou, hod na cíl nebo překážková dráha. Máme připraveny také sportovní aktivity a hry pro malé děti ve věku do osmi let,“ dodává Michal Šmíd. Zvláště přizpůsobené disciplíny jsou chloubou Českého hnutí speciálních olympiád.

Soutěže v gymnastice a boče jsou i přípravou na letošní světové hry v Los Angeles. Na Sportovních hrách v Olomouci bude soutěžit celkem sto čtyřicet mentálně hendikepovaných.

Všichni dostanou podle jedné z organizátorek Lucie Kusákové nějaké ocenění: „Každý účastník dostane stužku, medaili. Každý si odnese cenu a nezapomenutelný zážitek.“

autor: min
Spustit audio