VIDEO: Pražští policisté pátrají po útočníkovi, který strčil muže do kolejiště metra

Neznámý muž shodil večer 6. června do kolejiště cestujícího ve stanici metra Kobylisy a potom utekl. Napadený se při pádu vážně zranil, zpátky na nástupiště mu pomohli další cestující. Po agresorovi teď pátrají pražští policisté a o pomoc žádají i veřejnost.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Policie hledá útočníka, který v pražských Kobylisích shodil do kolejiště muže

Policie hledá útočníka, který v pražských Kobylisích shodil do kolejiště muže | Foto: Policie ČR

„Policisté v souvislosti s tímto případem pátrají po 180 centimetrů vysokém muži, který má robustní postavu a krátké vlasy,“ přiblížil mluvčí pražských policistů Tomáš Hulan.

„Pokud byste kdokoliv poznal hledaného nebo víte, kde momentálně bydlí, předejte prosím tyto informace kriminalistům prostřednictvím linky tísňového volání 158,“ dodal.

Podle záznamů bezpečnostních kamer se oba muži potkali už na eskalátorech. Pozdější útočník – muž v pruhovaném triku – se při cestě na peron posadil na pohyblivé schody. Muž v oranžovém triku ho ohleduplně obešel a pokračoval dál.

Oba pak došli až na nástupiště, odkud soupravy odjíždí směrem do centra města. Peron byl v tu chvíli úplně prázdný. Poškozený si vybral místo vhodné k nástupu do soupravy, útočník jeho cestu doslova kopíroval a pak do něj poměrně nevybíravě narazil.

Muž v oranžovém triku se otočil a zeptal se agresora, o co jde. „Bohužel pro něj při tom stojí zády ke kolejišti. Hledaný muž bez jediného slova k tazateli přistoupí a prudce ho strčí do oblasti hrudníku. To způsobí, že napadený ztratí rovnováhu a spadne do kolejiště metra,“ popsal Hulan.

Útočník pak z metra odešel, aniž by se zajímal o zdravotní stav napadeného. Tomu z kolejiště ještě před příjezdem soupravy pomohli nedaleko stojící mladí lidé.

Pádem do kolejiště utrpěl 75letý muž zranění, která si vyžádala několikatýdenní pracovní neschopnost. Za ublížení na zdraví hrozí útočníkovi až tři roky odnětí svobody.

Znalec teď ovšem posuzuje, jestli nešlo o těžké ublížení na zdraví. „Pokud by došlo ke změně právní kvalifikace, mohl by útočník za mřížemi strávit až osm let,“ upozornil Hulan.

ČRo Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme