Situace v Malmö se zhoršuje, varuje švédská policie. Přibývá násilností

Jihošvédské Malmö prožilo další násilnou noc, kdy požáry poničily několik aut. Dnes o tom informoval zpravodajský portál The Local. Malmö se potýká s rostoucími počty útoků několik let, násilnosti se ale tento měsíc vystupňovaly. Za nárůstem kriminality podle médií stojí gangy a také znesvářené skupiny přistěhovalců.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Během vánočních a novoročních svátků se švédské mešity staly terčem celkem tří bombových útoků

Během vánočních a novoročních svátků se švédské mešity staly terčem celkem tří bombových útoků | Zdroj: Reuters

V noci byly podpáleny nejméně tři vozy. Další auto bylo zničeno poté, co se na něj rozšířily plameny ze zapáleného vozidla.

Policie také řešila případ s možnou výbušninou v jednom z obchodů v jižní čtvrti Lindängen, která je považována za problematickou. Pyrotechnici později zjistili, že podezřelé zařízení nebylo nebezpečné.

Švédská policie v uplynulých týdnech opakovaně varovala, že situace v Malmö se zhoršuje. Před týdnem se během oslav slunovratu nedaleko Lindängenu odehrála přestřelka, při které byl jeden člověk vážně zraněn.

Ve stejný den neznámý útočník hodil dva granáty na panelový dům v jižní čtvrti Kroksbäck, granáty ale neexplodovaly. V uplynulém týdnu se pak terčem žhářů stalo komunitní centrum v Kroksbäcku, zapáleno bylo i několik aut.

Úřady v reakci na vlnu násilností zvýšily bezpečnostní dohled v problematických čtvrtích. Podobné problémy jako Malmö má také jihošvédský Göteborg, který je druhým největším švédským městem. Zde si v březnu přestřelka v místní restauraci vyžádala dva mrtvé a 15 zraněných.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme