V Káhiře zemřel při atentátu egyptský generální prokurátor

V Egyptě zemřel po bombovém atentátu generální prokurátor Hišám Barakát. Atentátníci zaútočili na jeho auto, když odjížděl ze svého domu v Káhiře. Dva policisté a dva civilisté utrpěli zranění. Generální prokurátor je zatím nejvýše postaveným představitelem státu, na kterého byl spáchán atentát od svržení prezidenta Mursího.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Egyptský generální prokurátor nepřežil bombový útok v Káhiře

Egyptský generální prokurátor nepřežil bombový útok v Káhiře | Zdroj: Reuters

K bombovému útoku na Hišáma Barakáta došlo poblíž jeho domu v káhirské čtvrti Heliopolis. Nálož byla zřejmě umístěna ve stojícím autě nebo pod ním a byla odpálena na dálku ve chvíli, kdy kolem auto s generálním prokurátorem projíždělo.

Po explozi bylo ještě dlouho vidět černý dým, na místě bylo několik roztrhaných vozidel a spálené stromy.

Přehrát

00:00 / 00:00

V Káhiře zemřel po atentátu generální prokurátor Híšám Barakát. Aktuální informace z Egypta telefonoval zpravodaj Štěpán Macháček

Barakáta nejdříve sanitka odvezla do nemocnice a mluvilo se o tom, že má jen lehká zranění, zlomený nos a vykloubené rameno. Podle pozdějších informací podlehl vnitřním zraněním.

Generální prokurátor Hišám Barakát, který už v minulosti dostal několik výhrůžek smrtí, poslal v uplynulých dvou letech před soudy stovky stoupenců Muslimského bratrstva. Mnozí z nich si pak vyslechli verdikt smrti. Radikální hnutí Islámský stát poté vyzvalo k útoku na egyptskou justici.

V květnu po vynesení rozsudku smrti nad bývalým prezidentem Muhammadem Mursím zabili útočníci na Sinajském poloostrově trojici egyptských soudců.

Štěpán Macháček Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme