V Chorvatsku a Bulharsku opět pomohou turistům čeští policisté

Čeští policisté začnou ode dneška pomáhat našim turistům v Chorvatsku a Bulharsku. Po celé prázdniny budou ve čtyřech přímořských oblastech - na Jadranu v Šibeniku a Omiši, u Černého moře v Primorsku a Kitenu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Chorvatská policie

Chorvatská policie | Foto: Blanka Černá

Podle prvního náměstka policejního prezidenta Martina Vondráška budou policisté sloužit ve smíšených hlídkách s místní policií:

„Jedná se o policisty, kteří nevykonávají exekutivní pravomoc, jsou tam v uniformě, beze zbraně. Ale mají služební mobilní telefon, na který mohou přepojit občany České republiky na tamní linku 112, a mohou lidem pomoci v rámci správního a trestného řízení, s jazykovou bariérou a tak dále.“

Spojení na české policisty bude také ve větších hotelích na pobřeží, vědět by o nich měli i delegáti cestovních kanceláří a také pracovníci konzulárního oddělení českého velvyslanectví v Záhřebu a dočasných prázdninových konzulárních jednatelství v Rijece a ve Splitu.

Eva Kézrová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme