Registry vozidel musí nově skenovat doklady, někde to zpomalilo odbavování

Odbory registrů vozidel mají na některých místech republiky problémy. Od července musejí nově skenovat některé doklady. Týká se to třeba technického průkazu nebo protokolu o technické prohlídce. Úředníci proto nestačí odbavit stejný počet klientů, jako byli zvyklí před změnou.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Registr vozidel v Praze

Registr vozidel v Praze | Foto: Filip Jandourek

„V normální úřední den od 7.30 do 15 hodin, to jsou ty kratší, se dělalo kolem 90 občanů a teď se udělá tak polovina,“ potvrdil pomalejší odbavování klientů Jiří Vrchlavský z kladenského magistrátu.

Problém s prodlužováním vyřizování žádostí mají podle zjištění Radiožurnálu také odbory registrů vozidel v Plzni a Brně.

Úředníci mají od 1. července povinnost skenovat některé dokumenty. Jde například o velký technický průkaz a další platné doklady, které řidič musí předložit kvůli jakékoli změně.

Ministerstvo dopravy proto úřadům nakoupilo speciální skenery. Jak vysvětlil mluvčí ministerstva Tomáš Neřold, úřady měly půl roku, aby se na změnu připravily.

„Digitalizace je velmi důležitá proto, abychom do budoucna mohli vyřizovat registraci na jakémkoliv místě v republice, a aby tedy lidé nemuseli kvůli papírovému spisu cestovat na jiné místo a viděly do toho úřady online z každého registračního úřadu,“ uvedl Neřold.

ČRo, Martin Hromádka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme