Přestup Čecha potěšil i Vrbu. Jsem rád, že už nebude vysedávat na lavičce, říká

Za loňskou sezonu toho Petr Čech za Chelsea moc neodchytal, proto se rozhodl po jedenácti letech odejít a přestoupit do jiného londýnského celku – Arsenalu. Zpráva potěšila i reprezentačního trenéra Pavla Vrbu, který věří, změna působiště 33letého gólmana pomůže i národnímu týmu.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Petr Čech s dresem svého nového zaměstnavatele, londýnského Arsenalu

Petr Čech s dresem svého nového zaměstnavatele, londýnského Arsenalu | Zdroj: ČTK

„Věděl jsem o tom něco víc, žádné informace ale vydávat nemůžu,“ přiznal Vrba, že dlouho očekávaný přestup Čecha z Chelsea do Arsenalu probíral se svým svěřencem už před podpisem smlouvy, a to několikrát.

I vzhledem k reprezentaci a zbytku kvalifikace o postup na Euro je dobře, že snad zase bude pravidelně chytat.

Přehrát

00:00 / 00:00

Trenér reprezentace Pavel Vrba věří, že Petr Čech pomůže Arsenalu k zisku některé z trofejí

„Jsem rád, že se rozhodl už nevysedávat na lavičce, to neprospívá nikomu a u brankářů je to o to složitější. Proto mám radost, že Petr dostal nabídku z klubu, který ho hodně zajímal a který ho možná motivuje do další kariéry,“ podotkl reprezentační kouč.

Místo jedničky u „Kanonýrů“ Čech zatím nemá, nicméně věří, že tomu tak bude. Pokud už nedojde k dalším změnám, bude o něj bojovat v konkurenci Davida Ospiny a Wojciecha Szcesznyho, které kouč Arséne Wenger stavěl v uplynulé sezoně.

Čech měl do Arsenalu blízko už v roce 2003. Teď touží po trofejích

Číst článek

„Je to jen ku prospěchu věci, protože v Arsenalu bude muset dokazovat, že s prominutím ještě nepatří do starého železa. Ale že je to doopravdy brankář, který Arsenalu může pomoct v té jeho cestě, v tom, že nemá poháry. A ty určitě chtějí,“ říká Vrba.

„Doufám, že za rok v Arsenalu budou zvedat nějaký pohár nad hlavu a Petr bude ten, který k tomu hodně pomůže,“ dodal jednapadesátiletý trenér.

Pomoci by to mohlo právě i národnímu týmu, který bude po remíze s Lotyšskem a prohře na Islandu muset ve zbytku kvalifikace o postup na evropský šampionát ještě hodně bojovat.

Petr Čech - přestup | Foto: Český rozhlas

Petr Čech | Foto: Český rozhlas

Jakub Kanta, Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme