Filmové fanoušky vedro nezastaví. Ve Varech se ale vykoupou jen ve stanovém městečku

Karlovy Vary se probouzejí do teplého dne, dělníci dokončují festivalové stavby a 13 promítacích sálů čeká na diváky. Ti se mají rozhodně na co těšit, protože teploty přesáhnou třicítku. Kromě filmů tedy půjde na dračku hlavně voda, i když v Karlových Varech to s koupáním není moc slavné. Dokonce i bazén u hotelu Thermal je mimo provoz.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Stanové městečko v dějišti mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech

Stanové městečko v dějišti mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech | Zdroj: ČTK

Jediné místo, kde se mohou návštěvníci vykoupat, je v areálu Rolava. Shodou okolností se tam nachází i stanové městečko pro batůžkáře.

„Tady teď už nic jiného není. Je tady jenom krytý bazén, staví se venkovní bazén u KV Areny a jinak je tohle jediné,“ potvrzuje Stanislav Štecher, který jezdí v Karlových Varech jako mototaxikář.

Přehrát

00:00 / 00:00

Teploty o víkendu přesáhnout třicítku. Návštěvníci MFF ve Varech se ale mohou vykoupat jen v areálu Rolava. Natáčel Ľubomír Smatana

Karlovy Vary jsou během roku klidné městečko, místní říkají, že tady zhynul pes. Jediné povyražení je tady prý filmový festival.

„Je to zase něco jiného, je to vzrůšo. Je pravda, že to není o cizincích, ale o českých lidech,“ dodává toaletářka Kristýna, která pracuje přímo naproti hotelu Thermal.

Několikahodinové přípravy skupiny Lucie na schodech Thermalu přehlušují hlasy jihokorejských turistů. Mezi nimi se začínají objevovat i mladí lidé s batohy.

„V kině určitě strávíme hodně času, ale budeme sedět i v parcích ve stínu nebo hrát frisbee,“ popisuje program Lucie a dodává:

„Spíme ve stanovém městečku a tam nádrž je. Ale je pravda, že tady asi není žádná jiná možnost.“

Filmovým festivalem dnes Karlovy Vary ožívají po padesáté. Diváci letos uvidí 221 snímků z více než šesti desítek zemí, které se budou promítat ve 13 sálech. Premiéru bude mít i nová festivalová znělka, v níž účinkuje loňský držitel této prestižní ceny Mel Gibson.

Při zahajovacím ceremoniálu převezme Křišťálový glóbus za mimořádný přínos světové kinematografii americký herec Richard Gere.Ten přicestoval do Karlových Varů už včera.

Přehrát

00:00 / 00:00

Zajímavosti o letošním karlovarském filmovém festivalu prozradil programový šéf MFF Karel Och

„Pan Bartoška večer upořádal pro úzký okruh zejména přátel a doprovodu slavného herce večeři. Richard Gere je velice sympatický, milý, zvídavý, vynikající muž. Myslím, že diváci nejen dnes při slavnostním zahájení, ale i zítra v letním kině či v neděli večer budou mít dobrou možnost zažít tohoto skvělého muže,“ naznačuje programový ředitel festivalu Karel Och.

Richard Gere představí v Karlových Varech tři filmy, Time Out of Mind, Franny a zítra v letním kině připomene pětadvacet let starý snímek, který patří k jeho nejúspěšnějším, Pretty Woman.

Stanové městečko v dějišti mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech | Foto: ČTK

Ľubomír Smatana, Anna Jadrná Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme