Výluka metra na části linky C: Cesta se nám prodloužila jen nepatrně, říkají cestující

V Praze ode dneška nejezdí část linky metra C. Mezi stanicemi Háje a Kačerov dopravní podnik pokládá nové koleje a cestující tak musí na náhradní autobusy.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Začala třídenní výluka na celé lince metra A

Začala třídenní výluka na celé lince metra A | Foto: Filip Jandourek

Na dva týdny je v Praze uzavřená část trasy metra C. Pracovníci dopravního podniku tam pokládají nové koleje. V úseku Háje - Kačerov musejí lidé až do 16. července využít náhradní autobusy. První den výluky se zatím pro cestující obešel bez komplikací.

Přehrát

00:00 / 00:00

Jak se jezdilo během prvního dne výluky mezi stanicemi Háje a Kačerov, zjišťovala redaktorka Veronika Neprašová

Autobusy XC ke stanici Kačerov přijíždějí každou chvíli. Zdá se, že ani nedodržují interval dvě až tři minuty. Jeden autobus odjede a druhý zase přijede. A tak, přestože se z metra vyvalí dav lidí, není žádný problém s tím, že by se do náhradního autobusu vešli.

Cestující se vesměs shodují, že cesta náhradním autobusem jim jízdu prodloužila jen o několik minut. Někomu o tři, někomu o deset. „Je to v pohodě. Je to jen o trošku delší,“ říká jedna z cestujících.

Ani informátor na nástupišti zatím moc práce nemá. „Zatím to jde, zatím to je v pořádku bez problémů. Dole mám dva kolegy, takže i s jejich spoluprací to zvládám dobře,“ říká. Akorát cestující s koly se musí připravit na to, že náhradní autobusy je na palubu nevezmou.

„Autobus nemá brát kola z bezpečnostních důvodů,“ říká informátor a doporučuje dojet ke stanici Háje na kole. „Není to tak daleko. Dá se jet podél Krčského lesa, tam jsou dobré cyklostezky,“ doplňuje.

Náhradní doprava | Foto: Dopravní podnik hl. m. Prahy

ČRo, Veronika Neprašová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme