Hejnová i Špotáková si vylepšily sezonní maxima, ovládly mítink v Paříži

Dvě české atletky vyhrály závod Diamantové ligy v Paříži, na Stade de France si oštěpařka i čtvrtkařka navíc vylepšily sezonní rekordy. Běžec Pavel Maslák i tyčkař Jan Kudlička skončili sedmí.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zuzana Hejnová zvítězila na Diamantové lize v novém českém rekordu

Zuzana Hejnová zvítězila na Diamantové lize v novém českém rekordu | Zdroj: Reuters

Prvním výrazným českým zápisem během mítinku Diamantové ligy v Paříži bylo představení Zuzany Hejnová v závodě na 400 metrů překážek. Závodnice, která se v letošní sezoně dosud nedostala pod 55 vteřin, zvítězila ve skvělém čase 53,76, kterým se dostala na druhé místo světových tabulek.

Poté, co organizátoři odklidili z pařížské dráhy překážky, se méně dařilo Pavlu Maslákovi, který na hladké čtyřstovce skončil sedmý časem 45,51. Na stejné umístění dosáhl také tyčkař Jan Kudlička, který skočil 571 centimetrů.

Mezi oštěpařkami zazářila Barbora Špotáková, která si na Stade de France vylepšila letošní rekord o 32 centimetrů na na 64,42. O 62 centimetrů tak porazila Australanku Kimberley Mickleovou a vyhrála tak už svůj třináctý triumf na závodě Diamantové ligy v kariéře.

Vrcholem podniku byl útok na světový rekord v ženském běhu na 5000 metrů. Etiopské hvězdy Almaz Ayanaová i Genzebe Dibabaová se dohodly na spolupráci, kteoru na ovále dlouho dodržovaly. Taktizování v posledních okruzích je ale o rekordní zápis připravilo.

V cíli ztratila vítězka Genzebe Dibabaová na rekord své sestry Tiruneš sekundu a 11 setin.

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme