Naštvaný Jan Bárta svedl pád v časovce na Tour de France na špatné brzdy

Cyklista Jan Bárta si před startem první etapy Tour de France oblékl dres českého mistra v časovce a těšil se, jak si dojede pro pěkné umístění. Ale jeho naděje dopadly velmi tvrdě na rozpálený asfalt jedné z ulic v nizozemském Utrechtu. V cíli byl 148. jezdec klasifikace pěkně naštvaný.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jan Bárta na Mistrovství České a Slovenské republiky v silniční cyklistice.

Jan Bárta na Mistrovství České a Slovenské republiky v silniční cyklistice. | Foto: Filip Jandourek

Nezastavil ani u svého maséra. I ten běžel za ním. A měl jsem čas si všimnout bílé kombinézy umazané od krve na pravém loktu, odřeného kolena na téže straně a natrženého boku. Jan Bárta vycvakl tretru z pedálu a pravil:

„Trochu jsem spadl, celý den je takový špatný, ale nerad bych to komentoval,“ držel ještě Jan Bárta loajalitu s týmem Bora. Takhle naštvaného jsem ho ještě neviděl. A po otázce, kde že byla ta potíž, řekl.

Přehrát

00:00 / 00:00

Český cyklista Jan Bárta v úvodní časovce na Tour de France spadl a byl hodně naštvaný na výrobce brzd na jeho kole

„Byl jsem rozhozený už před startem, ale to je jedno. Můžu říct, že děkuju FSA za tento krásný den, nashle,“ rozloučil se raději Jan Bárta, než by řekl něco, co by ho mohlo mrzet.

Zjistit, co je to FSA není tak těžké. Jde o firmu vyrábějící mimo jiné brzdy pro kola jeho týmu. A stačilo si jen vzpomenout, jak těžko je Jan Bárta ladil už před časovkou na českém šampionátu v Žlině.

Tady v Utrechtu ale prý před startem žádnou potíž Jan Bárta neměl. Tedy podle sportovního ředitele Enrica Poitschkeho.

„Ano, byl velmi rychlý na začátku. V jedné zatáčce ale možná až moc. Brzdil, ale upadl. A pak měl potíže s řetězem. Navíc po tom pádu ztratil tolik času, že už to nebylo na dobrý výsledek,“ řekl k pádu českého cyklisty Poitschke.

König jel i krátkou časovku naplno. A teď nás čeká boj, vyhlíží další etapy

Číst článek

Brzdil, ale upadl. To je kousek přesné citace. Ne brzdil pozdě, nebo málo. Jen konstatování, ne tvrzení, že to byla cyklistova chyba. Co už se ale nezmění, že hodně špatné umístění Jana Bárty v úvodní etapě Tour.

To bude chtít určitě někde odčinit. Naopak se vedlo Leopoldu Königovi, který skončil na 21. místě i Zdeňku Štybarovi. Ten projel cílem na 28. příčce. Roman Kreuziger dojel třiašedesátý.

 

Rohan Dennis wins the first stage of the #TDF2015 and sets a new record. Take a look back at today's stage / Rohan Dennis remporte l'étape 1 du #TDF2015 et établit un nouveau record. Revivez l'étape en images.

Posted by Le Tour de France on 4. červenec 2015

Tomáš Kohout, Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme