Volejbalistky porazily Argentinu 3:1, přesouvají se k dalšímu turnaji

České volejbalistky mají stále šanci na postup do Final Four druhé divize Světové ligy. Na turnaji v chorvatské Poreči porazily Argentinu 3:1. O osudu zápasu rozhodovaly vyrovnané koncovky, ve kterých byl český tým silnější.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

České volejbalistky se radují z postupu do finále Final Four

České volejbalistky se radují z postupu do finále Final Four | Foto: Pavel Lebeda, www.fivb.org

„Jsme určitě spokojení, protože holky dělají kroky kupředu. Každý zápas byl o něco lepší, i když dnes měly ve všech setech pomalejší start, to se nám nevyplatilo a jeden set prohrály,“ hodnotí zápas proti Argentině asistentka trenéra české reprezentace Marcela Ritschelová.

Ve všech setech české reprezentantky prohrávaly, ve druhé sadě dokonce 9:16. Ve svůj prospěch set otočily devítibodovou šňůrou.

Přehrát

00:00 / 00:00

S asistentkou reprezentačního trenéra mluvil po vítězství nad Argentinou reportér ČRo Kamil Jáša

„Trošku nám pomohly tím, že občas kazily, ale v momentě, kdy byly hodně vepředu a přestaly kazit, tak se nám to nepovedlo dohrát,“ naráží členka realizačního týmu na třetí set, který reprezentace prohrála.

Italský trenér Carlo Parisi během zápasu vydatně míchal se sestavou. „Holky se k tomu postavily tak, že další sety hrát nechtějí. Velmi dobře zahrála Míša Kvapilová, přesto jsme tam pro jistotu nahrávaček dali Terezu Vanžurovou a holky to dohrály,“ vysvětluje asistentka.

Reprezentaci brzy čeká odlet do Bulharska na další turnaj. Může se projevit i fyzická únava. „Určitě tam bude, ale holky v Bulharsku mají 3 dny, aby nabraly nové síly,“ říká Marcela Ritschelová, pro kterou zůstává cíl účast ve Final Four Světové ligy.

 

Češky v závěrečném utkání turnaje v Poreči přehrály Argentinu 3:1 na sety! Gratulujeme! Více info na: http://www.cvf.cz/?clanek=14934

Posted by Český volejbalový svaz on 5. červenec 2015

Grand Prix volejbalistek - skupina J v Poreči:
ČR - Argentina 3:1 (23, 20, -23, 19)
Rozhodčí: Chattáb (Eg.), Fischerová (Něm.). Čas: 118 min. Diváci: 75.
Sestava a body ČR: Mlejnková 20, Vanžurová 13, Havelková 12, Purchartová 6, Trnková 6, Vincourová 2, libero Dostálová 1 - Kvapilová 6, Smutná 4, Kossányiová 2, Hodanová, Toufarová, Sajdová, Melichárková. Trenér: Parisi.

Kamil Jáša, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme