Karlovy Vary čelí rekordnímu náporu návštěvníků, policisté řeší hlavně dopravní přestupky

S občerstvením mazlíčků nebo s navigací po městě pomáhají policisté během festivalu v Karlových Varech. Takzvaná mobilní služebna vystřídá několik míst v centru. Skupina v podobě policisty, strážníka a tlumočníka pracuje každý den, vždy od 10 do 19 hodin. Za jubilejním ročníkem přijelo do lázeňské metropole už víc než dvacet tisíc lidí.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

50. Mezinárodní filmový festival Karlovy Vary

50. Mezinárodní filmový festival Karlovy Vary | Foto: Filip Jandourek

U jednoho z mobilních stanovišť mohou pejskaři osvěžit své miláčky. Přesvědčit se o tom mohla návštěvnice Libuše: „Je to fajn. Mohli by dávat i nám,“ směje se.

Festival se ještě nepřehoupl do své druhé poloviny, policie už ale měla plné ruce práce.

„Došlo k hádce mezi dvěma muži z Prahy. Při tomto zákroku byli sami policisté napadeni dalším mužem, který k tomuto problému přišel,“ potvrzuje policista Pavel Valenta.

Přehrát

00:00 / 00:00

Festival v Karlových Varech se ještě nepřehoupl do své druhé poloviny, policie má ale plné ruce práce. Více od Pavly Sofilkaničové

Velitel operačního střediska Robert Churáň z karlovarské městské policie hodnotí průběh festivalu zatím jako klidnější oproti minulému roku:

„Oproti loňským ročníkům je větší zájem účastníků festivalu, ale nezaznamenali jsme žádné závažnější přestupky. Nic oproti tomu, co bylo v loňských ročnících. Dokonce je pro nás příznivější, že se hostel přestěhoval do Základní školy Dukelských hrdinů na náměstí Milady Horákové.“

V Karlových Varech odhalili Havlovu lavičku. Je v Sadech Karla IV.

Číst článek

Policisté také zaznamenali několik případů řidičů, kteří svá auta nesprávně zaparkovali.

„Od začátku festivalu jsme zaznamenali větší počet dopravních přestupků, které řešíme. Zatím jsme provedli 21 odtahů,“ dodává Churáň.

Pavla Sofilkaničová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme